Turcan îl săgeată pe Orban, care susține că a ridicat partidul în sondaje de la preluarea conducerii

Ministrul Muncii, care a fost interimar în 2017, a lăsat un PNL „pe val”

Prim-vicepreședintele PNL Raluca Turcan îl săgeată pe Ludovic Orban pentru afirmația că „ar fi luat partidul de la 16% și l-ar fi dus la cel mai mare scor”, afirmație pe care acesta a folosit-o pe toată perioada campaniei interne, și menționează ministrul, că este una greșită, ruptă de adevăr.  

„Cel mai important argument în strategia actualului președinte al PNL, anume că ar fi luat partidul de la 16% și l-ar fi adus la cel mai mare scor al PNL, merită discutat cu atenție. Este o idee pe care Ludovic Orban, prin repetiție, și-a însușit-o drept principal argument politic, deși ea se bazează pe o mistificare a trecutului recent”, a scris Raluca Turcan pe pagina sa de Facebook.

Totodată, aceasta a explicat faptul că la finalul scurtului său interimat, în 2017, PNL avea în toate sondajele 27%, chiar și la sondajele comandate de adversarii politici, în timp ce la alegerile parțiale a ajuns la 37%.

PSD este pe „valul” încrederii românilor

„Deși mandatul meu ca interimar a fost scurt (n.r. decembrie 2016 – iunie 2017), am lăsat un partid pus în ordine și din punct de vedere organizatoric, și din punctul de vedere al clarificării și al refacerii unor direcții de acțiune politică”, a afirmat Raluca Turcan, care a subliniat că a ajutat la organizarea Congresului, „cu neutralitate și cu calm”, mai mult, că acea campanie internă a fost „lipsită de derapajele și de atacurile care au marcat aceasta campanie și au făcut atâta rău Patidului Național Liberal”.

De asemenea, Turcan i-a atras atenția lui Ludovic Orban cu privire la faptul că acea creștere a PNL este „rezultatul muncii oamenilor din partid, în condițiile în care, singurul element stabil, concret, care oferea PNL-ului și atunci, ca și acum, potențial de a reveni electoral, era legătura cu președintele Iohannis”, mai mult, că nu Orban este „simbolul opoziției față de PSD”, ci efortul de echipă al PNL „cu o susținere majoră tot de la președintele Iohannis, care a reușit să apere Constituția și,  în același timp, să pună presiune pe cei de la PSD să respecte legea, chiar atunci când PSD părea că nu mai respectă nimic”, a mai scris Raluca Turcan.   

Mai mult, prim-vicepreședintele PNL susține că pentru a ieși din această „criză politică” este nevoie ca românii să aibă încredere în oamenii politici, încredere care vine ca urmare a respectului și dialogului, „fără scandal și vorbe urâte”, dar și prin găsirea soluțiilor pentru problemele reale pe care le are populația.

„Aceasta este baza reclădirii încrederii în politică și îmi exprim speranța că PNL va reîncepe să facă acest lucru după congres, la finalul celei mai distructive campanii interne cunoscute vreodată de PNL”, a concluzionat Raluca Turcan.

Dan Motreanu (PNL): „În urma fuziunii am luat și ce este mai rău de la cele două partide”

Articolul precedentUSR PLUS va avea congresul în format hibrid, fizic și online
Articolul următorMarcel Ciolacu, atac la „dictatura” liberală