Marcel Ciolacu
Marcel Ciolacu / Captură video

Președintele PSD, Marcel Ciolacu a lansat un atac la adresa „dictaturii” liberale, „în cea mai pură formă a ei”, pe care o acuză că a interzis celui mai mare partid să își organizeze congresul în vederea alegerilor interne, anul trecut, în august. De altfel, Ciolacu îi consideră pe liberali cinici și iresponsabili, în actualul context epidemiologic. O diferență împortantă între cele două momente este faptul că acum există posibilitatea vaccinării anti-Covid.

„Dictatură, în cea mai pură formă a ei! La 1.000 de cazuri și 19 decese pe zi, au interzis celui mai mare partid din România să-și țină alegerile interne. În schimb, la aproape 8.000 de cazuri și 140 de decese pe zi, au aranjat legile pentru ca partidul prezidențial să-și țină mărețul congres.

Cinism și iresponsabilitate! Nimeni nu și-a permis să pună sănătatea și chiar viața românilor în pericol așa cum au făcut-o Iohannis, Cîțu, Orban și restul slugilor prezidențiale. Un veritabil atentat la siguranța națională! Au mers însă prea departe! Actualul Guvern va pleca – rapid! – prin moțiune de cenzură!  Iar un președinte împotriva românilor și total rupt de realitate nu poate fi partenerul de dialog prevăzut de Constituția României”, a scris Marcel Ciolacu pe pagina sa de Facebook.

Acesta a completat că doar alegerile anticipate mai pot readuce România pe calea normalității.
De altfel, PSD are pregătită propria moțiune de cenzură pe care o va depune în cazul în care moțiunea celor de la USR PLUS și AUR nu va ajunge în punctul de a fi dezbătută și votată, fiind încă așteptată hotărârea CCR, în urma sesizării făcute de premierul Florin Cîțu.

La Congresul PNL de astăzi vor participa 5.000 de persoane venite din toate județele țării, la eveniment va fi prezent și președintele Klaus Iohannis, fapt confirmat de Administrația Prezidențială.

PSD, sesizări la șapte instituții publice din cauza Congresului PNL

Articolul precedentTurcan îl săgeată pe Orban, care susține că a ridicat partidul în sondaje de la preluarea conducerii
Articolul următorLIVE. Klaus Iohannis: „Nu a fost o campanie internă aşa cum ne-am fi dorit”