datele, PSD, Partidul Social Democrat
PSD Foto: Facebook

PSD a sesizat Poliţia Locală Sector 1, Poliţia Locală a Municipiului Bucureşti, Inspectoratul General al Jandarmeriei Române, Prefectura Capitalei, Direcţia Generală a Poliţiei Municipiului Bucureşti, Inspectoratul General al Poliţiei şi IGSU cu privire la pregătirile PNL ale Congresului de sâmbătă la care vor participa 5.000 de persoane, „în vederea săvârşirii unei infracţiuni deosebit de grave care pune în pericol sănătatea publică din Bucureşti şi din întreaga ţară”.

Potrivit unui comunicat de presă al social democraților, în sesizarea prezentată celor șapte instituții se arată că acest tip de eveniment, unul politic de altfel, nu se încadrează în categoria „producțiilor artistice”, pentru care s-ar putea desfășura activitatea în limita a 50% din capacitatea sălii, așa cum prevede legislația în vigoare.

AUR: „O țară întreagă este blocată de Congresul PNL”

„Conform declaraţiilor publice ale reprezentanţilor PNL, acest partid intenţionează să organizeze, sâmbătă, 25 septembrie 2021, un congres politic, la care urmează să participe, cu prezenţă fizică, într-o singură incintă, peste 5.000 de invitaţi din partea organizaţiilor judeţene ale PNL din întreaga ţară.

Pentru organizarea acestui eveniment politic, în declaraţiile publice reprezentanţii PNL au invocat prevederile HG 990/2021, Art 1, pct. 4, conform cărora «organizarea şi desfăşurarea activităţii în cadrul cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte sunt permise cu participarea publicului până la 50% din capacitatea maximă a spaţiului şi cu purtarea măştii de protecţie, dacă incidenţa cumulată la 14 zile în judeţ/localitate este mai mare de 3/1.000 de locuitori şi mai mică sau egală cu 6/1.000 de locuitori»”, se arată în sesizarea social democraților.

Totodată aceștia au subliniat faptul că „metaforic, Congresul PNL ar putea fi asociat cu unele dintre aceste activități”, din punct de vedere juridic evenimentele politice nu pot fi asimilate categoriei de „activitate culturală” sau „producție artistică”. Motiv pentru care organizarea congresului PNL cu prezenaț aunui număr foarte mare de persoane, venite din toate colțurile țării, nu respectă legislația în vigoare, mai mult, „capătă aspectul infracțiunii sancționate de art. 352 din Codul Penal, privind zădărnicirea combaterii bolilor”, se mai arată comunicatul PSD.

Astfel, PSD solicită instituțiilor sus menționate să ia „toate măsurile necesare pentru prevenirea și împiedicarea comiterii unei astfel de infracțiuni, inclusiv prin sancționarea și dispersarea celor care vor încerca să participe la această întrunire eminamente politică”.

Cîțu și Iohannis, acuzați de Ciolacu de „ipocrizie”

Articolul precedentRareș Bogdan: cu lacrimi în ochi, tunând și fulgerând, în pijamale
Articolul următorRaed Arafat susține că nu a fost dată vreo derogare liberalilor