George Simion și Claudiu Târziu

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) acuză PNL de blocarea țării, prin „paralizia instituțiilor statului”, mai mult, că organizarea „festivalului democrației” pare o acțiune evidentă „de dare de mită a candidatului la șefia PNL, Florin Cîțu”, și atrage atenția asupra încălcării Constituției de către președintele României, prin susținerea unui om politic la șefia unui partid.

„De câteva luni, o țară întreagă este blocată de Congresul PNL. Toate autoritățile sunt în stand-by, în așteptarea deznodământului de sâmbătă. Dar disperarea este atât de mare, încât Iohannis însuși a ajuns să dea declarații de susținere a candidatului Florin Cîțu și să anunțe că va fi prezent la eveniment, pentru a transmite un mesaj clar inclusiv de acolo. De cealaltă parte, Cîțu folosește resursele din bugetul public pentru a-și cumpăra voturile în văzul tuturor, fără nicio rușine. Guvernul i-a anunţat recent pe primari că vor primi bani suplimentari pentru proiecte şi salarii, neprevăzuţi în bugetul pe 2021, fix în preajma alegerilor interne din PNL. Totul trebuie să lucreze în favoarea lui Cîțu și pare că nimic altceva nu mai contează: Constituție, legi, bun simț”,a declarat deputatul George Simion, co-președinte AUR, potrivit unui comunicat de presă al formațiunii.

Totodată, Claudiu Târziu afirmă că la PNL are loc nu un festival al democrației, ci „un festival al penalilor” și solitică DNA și altor organisme cu rol de investigare să „iasă din amorțeală, să se autosesizeze și să ancheteze posibilele fapte de corupție săvârșite de Florin Cîțu”. De altfel, Târziu nu ezită să îi facă o caracterizare premierului. „Cîțu are antecedente penale, este un fost pușcăriaș, iar conduita sa pare că nu s-a schimbat foarte mult de atunci”, asta în timp ce despre Klaus Iohannis spune că a încălcat cu bună-știință Constituția, mai mult, că o face „cu îndrăzneală, pentru că se bazează pe non-combatul PSD”, se mai arată în comunicatul celor de la AUR.

Pe de altă parte, și social democrații îi acuză pe liberali de organizarea ilegală a Congresului, în contextul în care Capitala se află în scenariul roșu, având o incidență de peste 3 cazuri de infectare Covid la mia de locuitori.  „PSD somează toate autoritățile responsabile cu verificarea și sancționarea încălcării restricțiilor impuse pentru combaterea pandemiei să aplice cu fermitate legea asupra modului în care va fi organizat Congresul PNL. Acest eveniment este unul eminamente politic, iar cei care încearcă să-l prezinte ca un spectacol cultural sfidează bunul simț și inteligența cetățenilor români care au fost responsabili și au respectat restricțiile”, au transmis reprezentanții social democraților.

Dan Tudorache (PSD) îi cere garanții lui Raed Arafat în cazul Congresului PNL

Articolul precedentFlagrant la Punctul de Trecere a Frontierei Petea: 200 de euro pentru a scăpa de carantină
Articolul următorNoile restricții ale Capitalei trebuie să mai aștepte