Talibanii le-au interzis femeilor să mai iasă din casă

„Forțele noastre de securitate nu sunt antrenate și nu știu cum să se comporte și cum să vorbească cu femeile”, a declarat purtătorul de cuvânt al talibanilor

Foto: preluare Digi24

Talibanii le-au dat ordin femeilor afgane să nu iasă din casă până când situația nu se va mai domoli, motivând că, în acest moment, acestea s-ar afla în pericol, informează BBC.

Talibanii susțin că „este vorba despre o procedură temporară”

Zabihullah Mujahid, purtătorul de cuvânt al talibanilor, a declarat că, în acest caz, vorbim despre o procedură temporară ce se va aplica tuturor femeilor din Afganistan, cele care erau obișnuite să circule în afara locuinței, fiind în câmpul muncii.

„Forțele noastre de securitate nu sunt antrenate și nu știu cum să se comporte și cum să vorbească cu femeile. Până ce vom avea siguranță, le cerem femeilor să stea în case”, a mai spus purtătorul de cuvânt, insistând că talibanii nu vor păstra aceste restricții în mod permanent.

În ciuda asigurărilor date de Zabihullah Mujahid, veștile nu sunt dintre cele mai bune în Afganistan, multe surse afirmând că talibanii nu își respectă cuvântul dat la început, astfel că în această țară se înregistrează grave încălcări ale drepturilor omului, cu emfază pe femeile afgane.

Încă de la preluarea Afganistanului, gruparea a semănat teroare în rândul cetățenilor, mulți dintre aceștia încercând să plece din țără cu orice preț, înghesuindu-se în avioanele militare ale soldaților americani aflați în retragere.

Citește și: Boris Johnson se arată dispus să colaboreze cu talibanii, dacă situația o va cere

Articolul precedentTeodorovici anunță că l-a dat pe Cîțu în judecată, după ce premierul l-a acuzat că ar fi spion rus
Articolul următorCălătoriile către Marea Britanie, sub semnul întrebării: România ar putea fi reintrodusă în lista „portocalie” sau chiar în cea „roșie”
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.