Călătoriile către Marea Britanie, sub semnul întrebării: România ar putea fi reintrodusă în lista „portocalie” sau chiar în cea „roșie”

Ieri, țara noastră a atins un nou record al ultimei perioade, fiind înregistrate 782 de infectări

Foto: preluare Digi24

Cu toate că Marea Britanie a anulat aproape toate restricțiile impuse, în contextul pandemiei de Covid-19, situația s-ar putea schimba în curând. Mai mult, Regatul Unit încă are un sistem de tip semafor pe care îl aplică pentru călătoriile internaționale, categorisind țările, în funcție de risc, pe sistemul: roșu, portocaliu, verde.

Marea Britanie ar putea schimba, din nou, „culorile” țărilor

În urma creșterii semnificative a cazurilor, Marea Britanie ar putea opera anumite schimbări în ceea ce privește culoarea atribuită fiecărei țări în parte.

Toți cei sosiți pe teritoriul țării, din țări marcate ca „roșu”, au obligația de a petrece 10 zile de carantină într-un hotel oficial al guvernului. Important de știut că nota de plată îi va reveni călătorului.

Până în acest moment, România se afla pe lista verde, astfel că toți cei sosiți în Marea Britanie, din țara noastră, aveau liberă trecere. Cu toate acestea, cazurile de la noi din țară au crescut, în ultima perioadă, astfel că nu este exclusă varianta ca România să fie trecută în lista portocalie sau chiar cea roșie, în funcție de deciziile ulterioare ale guvernului britanic.

Ieri, 24 august, țara noastră a înregistrat cele mai multe cazuri din ultima perioadă (782 de infectări), intrând oficial în valul al patrulea al pandemiei, informează VoxNews.ro.

Citește și: Talibanii le-au interzis femeilor să mai iasă din casă

Articolul precedentTalibanii le-au interzis femeilor să mai iasă din casă
Articolul următorSorin Cîmpeanu lămurește controversa potrivit căreia soția lui Lucian Bode ar fi fost angajată la Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.