Sorin Cîmpeanu lămurește controversa potrivit căreia soția lui Lucian Bode ar fi fost angajată la Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație

„Ministerul Educației infirmă categoric informațiile apărute în mass-media referitoare la angajarea doamnei Karina Bode la Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație (CNPEE). Informația este falsă!”

Soirn Cîmpeanu (captură video)

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a dezmințit o informație apărută în spațiul public, în care era acuzat că ar fi angajat-o pe soția ministrului de Interne, Karina Bode, la Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație. Jurnaliștii de la edupedu.ro au fost primii care au semnalat, pe surse, această informație.

Cei de la edupedu.ro au scris că soția ministrului Lucian Bode, educatoarea Karina Bode ar fi fost plasată, pe criterii politice, în cadrul Centrului Național de Politici și Evaluare în Educație, fiind „detașată astfel de pe funcția de director al Grădiniței nr. 12 din Zalău direct în corpul experților în științele educației și politici publice, în instituția care concepe subiectele tuturor examenelor naționale și care creează curriculumul școlar, deși în urmă cu 4 zile Inspectoratul Școlar Sălaj a numit un alt director la grădinița condusă din 2016 de soția ministrului de Interne”.

Comunicatul oficial al ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu

Ministrul Educației a ținut să specifice că soția ministrului Bode nu este angajata ministerului și nici a Centrului Național de Politici și Evaluare în Educație.

„Ministerul Educației infirmă categoric informațiile apărute în mass-media referitoare la angajarea doamnei Karina Bode la Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație (CNPEE). Informația este falsă!

Doamna Karina Bode nu este angajata Ministerului Educației și nici a Centrului Național de Politici și Evaluare în Educație (CNPEE).

Nu a fost înregistrată nicio cerere de detașare în interesul învățământului pe numele doamnei Karina Bode.

Pe de altă parte, în sistemul de educație au existat doar anul acesta peste 20.000 de detașări în interesul învățământului. Detașarea este o procedura legală, constituind un drept al oricărui cadru didactic titular”, potrivit cominicatului de la Ministerul Educației.

Citește și: Cîmpeanu: „Școlile trebuie să se deschidă primele şi să se închidă ultimele”

Articolul precedentCălătoriile către Marea Britanie, sub semnul întrebării: România ar putea fi reintrodusă în lista „portocalie” sau chiar în cea „roșie”
Articolul următorUn copil din Kabul cere ajutorul jurnaliștilor: ”Ia-mă cu tine, vreau să trăiesc”
Iulia KELT
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.