Baile Tusnad
Baile Tusnad . Sursa foto : Mihail S. Tirnaveanul

 Asociația Calea Neamului a reacționat dur după jignirile aduse românilor care au afișat la Băile Tușnad mesajul ,, Ceva este etern: Transilvania, pământ românesc”, în timp ce Viktor Orban, prezent la manifestare, le-a adresat cuvinte jignitoare. Unul dintre românii agresați verbal este Mihail S. Târnăveanul, care locuiește în Brașov, acesta postând duminică seară un mesaj pe pagina de Facebook, în care a transmis că a ajuns cu bine acasă,  fiind scos din mulțimea mânioasa de către forțele de ordine, care l-au protejat față de cei care înjurau, îmbrânceau și trăgeau de banner. 

Asociația Calea Neamului cere Președenției și Guvernului României să interzică premierului Ungariei, Viktor Orban, vizitele ”private” pe teritoriul statului român, deoarece acestea au fost făcute exclusiv în Transilvania

Asociația consideră că aceste vizite au în realitate un caracter politic, fapt ce încalcă grav Constituția României, și anume organizarea obținerii autonomiei teritoriale pe criteriu etnic. Cerem totodată Președenției și Guvernului României, să solicite în mod oficial scuze din partea primului-ministru al Ungariei, pentru jignirile aduse cetățenilor români care au afișat la Băile Tușnad mesajul ,, Ceva este etern: Transilvania, pământ românesc”, a solicitat Asociația Calea Neamului.

Viktor Orban, cuvinte jignitoare la adresa protestatarilor

Mihail S. Târnăveanul îl acuză pe Viktor Orban că s-a adresat către forțelor de ordine care îi protejau pe români cu expresia defăimătoare: ,,Politicos, precum poliția din Budapesta procedează când evacuează drogații de pe poduri”. Este un fapt fără precedent ca un șef de stat, aflat pe teritoriul altui stat, să dea indicațîi unor forțe de ordine din acel stat și să defăimeze cetățeni ai statului respectiv., a mai acuzat Mihail S. Târnăveanul, care a subliniat că la toate așa-zisele universități de vară de la Băile Tușnad, girate prin prezența și discurs de Viktor Orban, s-a discutat intens despre obținerea autonomiei teritoriale ce presupune retrasarea de fapt a granițelor Diktatului de la Viena.

Mihail S. Târnăveanul: Cerem așadar statului român, Președenției și Guvernului României, să-i permită lui Viktor Orban, prim-ministrul Ungariei, doar vizite oficiale, la București. Mergem cu Dumnezeu înainte pentru Biruința Neamului

„Anul acesta, Laszlo Tokes, aflat la dreapta lui Viktor Orban la tribună, a cerut un și mai mare sprijin din partea guvernului Ungariei pentru acest obiectiv. Atât Viktor Orban cât și președintele comisiei de politică externă al parlamentului Ungariei, și-au manifestat acordul în acest sens. Același Tokeș, aflat în delegația oficială de la tribună, i-a prezentat în discurs pe cei doi cetățeni condamnați pentru terorism, care au vrut să ne arunce în aer la Târgu-Secuiesc de 1 Decembrie la Târgu-Secuiesc, ca luptători pentru autonomie. Nicio reacție contrară din partea oficialilor statului ungar. Adică un individ îi laudă pe unii care au vrut să omoare cetățeni români, iar unui prim ministru al unui stat străin i se pare în regulă acest lucru, nu reacționază negativ în niciun fel, ba mai mult, Laszlo Tokes primește din partea lui aprecieri, premii, adică girul oficial pentru toate declarațiile. În acest context profund antiromânesc, chiar nu mă interesează perorația antiglobalistă a lui Orban de la Tușnad. E ca și cum un hoț îți vine în casă și vrea să-ți ia jumătate din ea, dar în același timp vorbește frumos de familie, religie, etc. Hoțului îi spun așa, am în familia mea, în casa mea, oameni care apără familia și credința mea, măi hoțule, nu trebuie să vii tu aici la mine să-mi vorbeșți despre lucrurile astea și în același timp să mă furi. Iar punctual, lui Viktor Orban, îi spun așa: anul viitor, la Tușnad Băi, nu vom fi doar cinci români. Am început organizarea nu de azi, ci de ieri. Transmit ”oficial” tuturor, vom fi 100 de oameni perfect organizați și nu doar cu un banner. Vom fi absolut pașnici, nu vom răspunde la nicio violență. Dar vom fi acolo. ”Extragerea” va fi cu mult mai grea. „, mai spun reprezentanții Asociației.
Protestele împotriva guvernului condus de Viktor Orban continuă

Articolul precedentDragnea, un bun cunoscător al sistemului penitenciar: „Am fost acolo, am văzut cum gândesc”
Articolul următorO firmă a fost amendată de către Protecția Consumatorilor cu 5.000 de lei din cauza morții unei pisici