Ghana merge în sensul invers al acelor de ceasornic: un controversat proiect de lege ar putea trimite persoanele LGBTQ+ după gratii

Persoanele LGBTQ+ și susținătorii acestora ar putea petrece până la 10 ani în spatele gratiilor, dacă controversatul proiect de lege din Ghana va trece. Militanții pentru drepturile omului se declară șocați de grosolănia și cruzimea proiectului

Foto: Pixabay.com

În 2021, Ghana pregătește un proiect de lege care ar să ducă la incriminarea homosexualității. Tot în 2021, lumea întreagă se chinuie să se emancize și să înțeleagă faptul că opțiunea orientării sexuale face parte din drepturile garantate ale omului. Nu și Ghana, firește. În această țară, se ia în serios un proiect care ar putea trimite pentru 10 ani în spatele gratiilor orice persoană care se va declara parte din comunitatea LGBTQ+. Nici susținătorii acestora nu sunt văzuți, de altfel, cu ochi prea buni.

Militanților pentru drepturile omului din Ghana a început să le fie frică

Cu toate că, cel puțin deocamdată, proiectul de lege nu a fost votat, militanților pentru drepturile omului din Ghana a început să le fie frică de ceea ce s-ar putea întâmpla dacă acesta ar trece, întrucât astfel ar fi afectat dreptul la libertate nu numai în cazul persoanelor parte din comunitatea LGBTQ+, ci și în cazul lor, al celor care înțeleg și susțin comunitatea.

„Homosexualitatea nu este un drept al omului. Este o preferință sexuală”, a scris Sam Nartey George, un deputat care susține controversatul proiect, pe Twitter, adăugând că va face tot posibilul pentru ca acesta să devină realitate.

Citește și: Referendum: Viktor Orban vrea să știe ce părere are Ungaria despre controversata lege anti-LGBTQ

În contrapartidă, Nana Ama Agyemang Asante, jurnalistă și activistă pentru drepturile persoanelor LGBTQ+ din Ghana, a declarat că e uluită de conținutul acestui proiect și de grosolănia limbajului folosit, însă și de cruzimea din spatele intenției proiectului. „Mi-am petrecut tot timpul ca jurnalist pledând pentru drepturile homosexualilor, așa că nu-mi vine să cred că ne aflăm aici”, a mai spus aceasta.

Articolul precedentSe consideră Barna mai bun decât Cioloș, în contextul alegerilor noului lider absolut al USR PLUS?
Articolul următorLiviu Dragnea, chemat la DNA! Codrin Ștefănescu: „Hăituirea continuă!”
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.