Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Viață de coșmar pentru trei frați din județul Timiș, care au fost bătuți și abuzați sexual de către asistenții maternali care ar fi trebuit să aibă grijă de ei. Copiii, două fete în vârstă de 6, 10 ani și fratele lor, în vârstă de 12 ani, au fost încredințați în plasament unei familii formate din mamă, tată și fiu, care i-au supus pe cei trei unor chinuri greu de închipuit.

Minorii au fost plasați unei femei, asistentă maternală la DGASPC Timiș, care împreună cu soțul ei și fiul lor, recidivist, i-au supus abuzurilor sexuale dar și emoționale

Copiii, care au fost încredințați în luna ianuarie 2021 altor asistenți maternali după ce au povestit psihologului de la DGASPC Timiș calvarul prin care au trecut, au dezvăluit că au fost bătuți, violați, fiind forțați să poarte urzici în lenjeria intimă. Fetițele au povestit că au fost bătute peste mâini, gură și picioare cu „pleasna”, un băț care avea în capăt o bucată de piele neagră, potrivit gandul.ro.

Pedepsele cu închisoarea pentru cei trei membri ai familiei se ridică în total la 23 de ani

După ce DGASPC Timiș a făcut plângere în justiție, a urmat un proces care s-a finalizat cu condamnarea familiei care i-a abuzat fizic și emoțional pe cei trei copii. Femeia de 57 de ani, asistent maternal al DGASPC Timiș, a primit o pedeapsă de cinci ani de închisoare, nemaiavând dreptul să fie asistent maternal și nici să se mai apropie la mai puțin de 100 de metri de cei trei frați. Ea va trebui să îi plătească fiecăruia dintre cei trei copii daune morale de câte 3.000 de euro. Soțul femeii, un bărbat de 63 de ani, a fost condamnat la 9 ani și 4 luni de închisoare pentru rele tratamente aplicate minorului și două acuzații de viol calificat în formă continuată, fiind obligat să plătească daune morale, câte 20.000 de euro pentru fiecare dintre copii. Instanța l-a condamnat și pe fiul de 38 de ani al celor doi, recidivist, la 9 ani de închisoare pentru viol calificat în formă continuată în stare de recidivă postexecutorie. El va trebui să plătească uneia dintre victime daune morale în valoare de 20.000 de euro.

VIDEO: Moldovenii mulțumesc în toate limbile Uniunii Europene

Articolul precedentVIDEO: Moldovenii mulțumesc în toate limbile Uniunii Europene
Articolul următorȘedința Consiliului Local Sector 1 București, reprogramată din cauza atacurilor cibernetice. Se anunță o întâlnire cu „scântei”