Captură video
Captură video

Într-un videoclip publicat astăzi, 25 iunie, moldovenii au mulțumit tuturor țărilor din UE care au susținut solicitarea de oferire a statutului de țară candidată la aderarea la UE.

În videoclip, moldovenii mulțumesc în mai multe limbi străine, printre care germană, franceză, italiană, spaniolă, maghiară și română.

Videclipul a fost publicat de președinta Maia Sandu, pe contul de Facebook.

Maia Sandu: ”Mulțumim pentru încredere, Europa!”

Suntem recunoscători pentru decizia statelor membre ale UE de a acorda Republicii Moldova statutul de țară candidată pentru aderarea la Uniunea Europeană. Este un obiectiv spre care am mers mulți ani și care a fost susținut de cetățenii țării noastre.

Suntem hotărâți să avansăm pe acest drum, iar cu sprijinul UE – prin muncă, disciplină și ordine – vom reuși să asigurăm pacea și dezvoltarea țării, chiar și în aceste perioade pline de provocări. Mulțumim pentru încredere, Europa!”, se arată în mesajul publicat de Maia Sandu.

Ieri, 24 iunie, Republica Moldova și Ucraina au primit statutul de țări candidate la aderarea la UE

Potrivit președintelui Klaus Iohannis, decizia a fost una ”istorică”, fiind luată în unanimitate, în cursul serii de joi, de către liderii UE.

Am ajuns la această decizie excepțională în urma unui sprijin puternic și a unor demersuri intense din partea României”, se arată în mesajul publicat de președinte pe contul de Twitter.

De asemenea, președinții Volodimir Zelenski și Maia Sandu au salutat decizia de acordare a statutului de țări candidate la aderarea la UE pentru Ucraina și Republica Moldova.

Articolul precedentFostul Ministru al Educației cere dublarea salariilor profesorilor
Articolul următorBestii cu față umană: O familie de asistenți maternali din Timiș a bătut și violat trei frați
Jurnalist full-time / Pesimist part-time