Sursa foto: Pixabay
Sursa foto: Pixabay

Asociația pentru protecția mediului a abordat din nou rolul justiției din România în ceea ce privește tăierile ilegale de păduri.

Conform textului distribuit astăzi, 25 mai, pe pagina de Facebook, Agent Green a precizat că, în prezent, există peste 200 de procese cu autoritățile românești pe tema tăierilor ilegale, deliberate și planificate.

În fiecare oră, în România sunt defrișate șase hectare

Agent Green a publicat un articol redactat de Euronews care arată că pădurile României dispar în ritm alarmant.

În fiecare oră, sunt defrișate șase hectare, însumând, într-un an, 20 de milioane de metri cubi de lemn tăiate ilegal în țara noastră. ONG-urile au tras, an de an, semnale de alarmă.

Începem să ne pierdem încrederea parțial în justiția din România. Din fericire, mai există o justiție corectă pentru că avem deja peste 200 de procese cu autoritățile din România pe tăierile ilegale, deliberate și planificate. Și le câștigăm, ceea ce înseamnă că autoritățile din România sunt în eroare și a trebuit să-i corectăm, a trebuit să escaladăm și la Comisia Europeană”, a transmis Gabriel Păun, președintele Asociației Agent Green.

O delegaţie a Ministerului Mediului, condusă de Tanczos Barna a participat miercuri şi joi, la Bruxelles, la o serie de întâlniri cu membrii Parlamentului European, pentru a soluţiona procedurile de infringement din domeniul mediului

În plus, Gabriel Păun a adăugat că, în aceste zile, reprezentanți ai autorităților din țara noastră sunt la Bruxelles pentru a le spune că lucrurile sunt sub control.

În același timp, Agent Green poartă discuții cu Comisia Europeană, oferind dovezi pertinente cu privire la defrișările pădurilor virgine și distrugerea ariilor protejate.

Articolul precedentMinistrul Virgil Popescu a anunțat că poate începe exploatarea gazelor din Marea Neagră
Articolul următorUn american s-a plimbat pe străzi îmbrăcat într-un costum făcut din 30 de kilograme de gunoi
Jurnalist full-time / Pesimist part-time