Sursa foto: Pixabay
Sursa foto: Pixabay

România se confruntă cu cifre din ce în ce mai mari în ceea ce privește obezitatea, 31.4% dintre adulţii cu vârste cuprinse între 20 şi 79 de ani suferind de această afecțiune.

Alături de numărul foarte mare de adulți care se confruntă cu obezitate, se estimează că până în anul 2030, România va avea peste 490.000 de copii cu această afecțiune.

Peste 4 milioane de români se confruntă cu obezitatea

La nivel mondial, evoluția obezității a fost una de creștere accelerată. Prin urmare, 800 de milioane de persoane trăiesc cu obezitate, în întreaga lume.

Mai mult, iar în rândul copiilor se estimează că va crește cu 60% până în 2030, când numărul copiilor cu obezitate va atinge 250 milioane, arată Radio Eco Natura.

Recent, Organizaţia Mondială a Sănătăţii a publicat un raport în care avertizează că o „epidemie” de exces ponderal şi obezitate face ravagii în Europa și este responsabilă pentru peste 1,2 milioane de decese anual, echivalentul a 13% din totalul acestora.

România are 7/10 scor de risc în ceea ce privește creșterea obezității la copii până în 2030 (de la 8.3% în 2016 până la 20.1% în 2030)

Potrivit sursei citate, incidența foarte ridicată a obezității în România este dublată și de o percepție deformată pe care românii o au asupra acesteia, doar 1 din 4 români din mediul urban care se confruntă cu obezitate recunoaște și conștientizează afecțiunea și riscurile asociate acesteia.

Coaliția Națională pentru Combaterea Obezității a fost lansată oficial la Comisia pentru Sănătate din Senatul României, coaliția își propune să crească gradul de conștientizare asupra complicațiilor severe și costurilor ridicate pentru sistemul de sănătate, precum și să promoveze un set de politici publice în domeniul managementului obezității și prevenirii complicațiilor asociate”, se arată în comunicat.

Articolul precedentBăsescu nu s-a mutat din vila de protocol: „Nu am terminat de semnat contractele”
Articolul următorEvaluarea miniştrilor cabinetului Ciucă, amânată pentru sfârşitul lunii iunie
Jurnalist full-time / Pesimist part-time