Avertismentul ministrului Finanțelor: Avem un deficit de 1,23% din PIB

Ministrul Finanțelor a subliniat că își menține angajamentul privind deficitul bugetar la finalul anului.

România înregistrează un deficit de 1,23% din Produsul Intern Brut (PIB), după primele patru luni ale luni, a declarat ministrul Finanțelor, Adrian Câciu. Potrivit ministrului Finanțelor, deficitul este în scădere cu 0,5 puncte procentuale față de anul trecut, înregistrând o scădere nominală cu 4,2 miliarde lei.

Ministrul Adrian Câciu: Colectarea veniturilor a crescut

„Am anunțat în cadrul Guvernului și rezultatele execuției bugetare la 4 luni, execuție care va fi publicată astăzi, cel târziu mâine dimineață, pe site-ul Ministerului de Finanțe. Avem un deficit de 1,23% din PIB, în scădere cu 0,5 puncte procentuale față de anul trecut și într-o scădere nominală cu 4,2 miliarde de lei”, a declarat Adrian Câciu, la finalul ședinței de Guvern de miercuri.

Ministrul Finanțelor, Adrian Câciu a afirmat că a existat o consolidare fiscală datorită creșterii colectării veniturilor. Colectarea a crescut cu 22% comparativ cu anul trecut, fiind înregistrată o creștere a veniturilor fiscale cu 23% față de anul trecut. De asemenea, a existat  o gestionare mai bună a cheltuielilor bugetare, care au un trend de creștere mai mic decât cel programat.

Ministrul Finanțelor a subliniat că își menține angajamentul privind deficitul bugetar la finalul anului.

Ministrul Virgil Popescu a anunțat că poate începe exploatarea gazelor din Marea Neagră

Articolul precedentUn american s-a plimbat pe străzi îmbrăcat într-un costum făcut din 30 de kilograme de gunoi
Articolul următorTragedie la Buzău: Un paraşutist militar a murit în timpul antrenamentelor