Ministrul Virgil Popescu a anunțat că poate începe exploatarea gazelor din Marea Neagră

Legea offshore a fost promulgată de către președintele României.

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a anunțat că România poate începe exploatarea gazelor din Marea Neagră, preşedintele Klaus Iohannis promulgând Legea offshore. Legea prevede eliminarea impozitării suplimentare a veniturilor pentru preţurile de vânzare la care investitorii nu realizează supraprofituri (între 45,71 lei/MWh şi 85 lei/MWh), fiind menţinută grila de impozitare pentru aplicarea unor preţuri mai mari de 85 lei/MWh.


„Oficial poate începe exploatarea gazelor din Marea Neagră. Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat astăzi decretul privind promulgarea Legii pentru modificarea şi completarea Legii nr. 256/2018 privind unele măsuri necesare pentru implementarea operațiunilor petroliere de către titularii de acorduri petroliere referitoare la perimetre petroliere offshore (PL-x 262/11.05.2022). Potrivit legii, a fost aprobată creşterea de la 30% la 40% a nivelului maxim pentru deducerea investiţiilor din segmentul upstream pentru determinarea impozitului suplimentar, eliminarea limitării deducerii investiţiilor pentru calculul impozitului pe profit ”, a scris Virgil Popescu, miercuri pe Facebook.

A fost reglementat regimul fiscal pentru perimetrele onshore de adâncime mai mari de 3000 m, fiind eliminată utilizarea preţului de referinţă în determinarea bazei de calcul a impozitului asupra veniturilor suplimentareLegea a fost adoptată săptămâna trecută de Camera Deputaţilor, care a fost for decizional.

Băsescu nu s-a mutat din vila de protocol: „Nu am terminat de semnat contractele”

Articolul precedentEvaluarea miniştrilor cabinetului Ciucă, amânată pentru sfârşitul lunii iunie
Articolul următorPreședintele Agent Green: ”Începem să ne pierdem încrederea în justiția din România”