Un membru al PAUR (Partidul Alianța pentru Unirea Românilor), Cezar Victor Năstase a publicat, pe o rețea de socializare, o listă a „trădătorilor de patrie” ce ar trebui executați dacă s-ar putea reintroduce pedeapsa capitală.  Pe acest motiv, Alexandru Muraru, Reprezentant Special al Guvernului României pentru Promovarea Politicilor Memoriei, Combaterea Antisemitismului și Xenofobiei, solicită ca Poliția și autoritățile judiciare să ia măsurile legale împotriva acestui reprezentant AUR, se arată într-un comincat transmis de Muraru, citat de HotNews.

PAUR, continuă cooptarea de membrii de la Putere

Năstase a publicat pe o rețea de socializare, un spațiu public, conform deciziilor instanțelor judecătorești, o listă cu intelectuali publici, politologi, jurnaliști, istorici și cercetători pentru care solicită „pedeapsa cu moartea”.

Discursul extremist, o amenințare la adresa drepturilor românilor

Acesta este încă un caz din multele din ultima perioadă în care discursul extremist este promovat în spațiul public, de către cei de la PAUR. De altfel, acest gen de discurs reprezintă o amenințare la adresa drepturilor și libertăților câștigate în ultimii 30 ani.

„Există un principiu valabil de când lumea: foarte puțini pot să facă foarte mult rău. În momente de criză, cum a fost al doilea război mondial, de exemplu, nu majoritățile pașnice au făcut diferența, ci grupurile fanatizate și ideologizate care au promovat ura și intoleranța E greu să lupți cu fanatismul pentru că nu e vorba de rațional, ci de o ură aproape mistică. Dar e important ca la nivel public să existe o condamnare a manifestărilor extremiste, să existe linii de demarcație morale. România a făcut progrese mari în ultimii ani în privința combaterii xenofobiei, antisemitismului, negaționismului și altor forme de extremism prin inițiative legislative și instituționale. De aceea, e nevoie ca intervenția autorităților să fie fermă, imediată pentru ca descurajarea unor atitudini de acest fel să fie un exemplu de reacție a autorităților și de investigare rapidă a celor care promovează discursul instigator la ură și creează prejudicii la adresa drepturilor și libertăților civile, precum nondiscriminarea și demnitatea umană!”, a declarat deputatul Alexandru Muraru.

În postarea sa, lista „scurtă, dar incompletă” cu cei care ar putea „beneficia de pedeapsa maximă pentru Trădare de patrie”, Năstase a scris că această pedeapsă ar trebui aplicată în „special cozilor de topor și trădătorilor de patrie, cei care au facilita devalizarea țării și vânzarea activelor româneșticătre străini, adică celor responsabilii de marea corupție care a sărăcit și umilit neamul românesc”. Printre cei de pe listă se află politologul Cristian Pârvulescu, diplomatul Ciprian Mihali, dar și istoricul Mădălin Hodor, cercetător la CNSAS.

Barna exclude orice negociere cu PAUR

Articolul precedentGermania, libertate celor imunizați anti-Covid
Articolul următorDiana Șoșoacă are partid, dar încă îl ține ascuns