Foto: Facebook Salvamont România
Foto: Facebook Salvamont România

Pregătiți pentru orice fel de provocare, pregătiți pentru a salva și pregătiți pentru a face parte din echipă: doi cățeluși au fost donați echipei Salvamont România, cu scopul de a deveni, în timp, câini de căutare-salvare a persoanelor dispărute în mediul natural.

Persoanele dispărute sau surprinse de avalanșe vor fi mult mai ușor de găsit cu ajutorul unui câine specializat, instruit pentru acest tip de intervenții.

Câinii pregătiţi trebuie să fie rezistenţi la frig şi să aibă un miros foarte bine dezvoltat, în timp ce instructorul câinelui trebuie să fie calificat ca salvator montan.

Acesta trebuie să cunoască foarte bine zona pe care o va deservi şi locurile unde pot apărea eventualele avalanşe. De asemenea, trebuie să stăpânească, la un nivel superior, anterior intrării în şcoala canină, schiul, tehnicile alpine de acces la locul avalanşei şi să cunoască procedurile de intervenţie la avalanşă, arată publicația Zile și nopți.

Donatorii cățeilor au preferat să rămână anonimi: ”Când dăruiești, te bucuri doar de gest”

Prin gestul deosebit făcut de către un crescător de câini din București,  doi căței din rasa Border Collie au fost donați echipei Salvamont România pentru a fi inclusi în programele de formare pentru câini de salvare-căutare în zona montană și utilizați de către echipele Salvamont.

Cei doi căței au fost repartizați structurilor Salvamont din Gorj și Harghita”, au scris reprezentanții serviciului de salvare montană, pe contul de socializare.

De asemenea, Salvamont România a menționat că mulțumește donatorului și că va urmări ca cei doi cățeluși sa primească îngrijirea și pregătirea necesară, astfel încât, împreună cu conductorii lor, să obțină cerificarea de unitate canină de intervenție Salvamont.

Echipa Salvamont România a menționat, în comentarii, că a respectă dorința donatorilor și nu le va face numele public. Deși au fost felicitați de zeci de internauți, oamenii au preferat să rămână anonimi. ”Când dăruiești, te bucuri doar de gest”, au scris reprezentanții pe pagina de Facebook.

Articolul precedentProdus românesc, cu o rețetă unică, recunoscut de oficialii de la Bruxelles
Articolul următorAlina Gorghiu stă departe de fotoliul de lider al PNL
Jurnalist full-time / Pesimist part-time