Sursa foto: Captură Youtube

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a criticat dur Occidentul deoarece a declanșat împotriva Rusiei un război hibrid total şi a renunţat astfel inclusiv la valorile sale, cum ar fi libertatea de exprimare sau economia de piaţă.

„Astăzi ne-au declarat un adevărat război hibrid, un război total”, a declarat Serghei Lavrov în timpul unei reuniuni a Fondului de sprijin pentru diplomaţie publică în Rusia. Ministrul rus de Externe a amintit că termenul de „război total” a fost utilizat de armata nazistă în timpul celui de al Doilea Război Mondial.

Serghei Lavrov a declarat că este convins de faptul că marea majoritate a țărilor nu s-a alăturat şi nu se va alătura politicilor de sancţiuni ale Occidentului, deși asupra multora dintre ele se fac „presiuni colosale”. Potrivit ministrului rus de Externe, Rusia nu va putea fi izolată.

Serghei Lavrov a mai declarat că războiul total este menţionat de mulţi politicieni europeni când explică ce vor să facă cu Rusia şi nu-şi ascund obiectivele. Serghei Lavrov a criticat astfel dur sancţiunile occidentale împotriva Rusiei după ce această a atacat Ucraina. În opinia ministrului rus de Externe, scopurile țărilor occidentale sunt la vedere și declarate în mod public: „să distrugă, să spargă, să divizeze economia Rusiei și Rusia în ansamblul ei”.

„Observ că dezlănţuirea sancţiunilor arată cu claritate că toate aceste valori pe care ni le-au tot propovăduit colegii noştri occidentali, mă refer la libertatea de exprimare a opiniilor, economia de piaţă, inviolabilitatea proprietăţii private, prezumţia de nevinovăţie nu valorează nimic pentru ei şi atunci când Occidentul are nevoie să facă ceva concret împotriva Rusiei a renunţat la aceste valori”, a precizat ministrul rus de externe.

Rusia a devenit țara vizată de cele mai multe și sancțiuni internaționale, după invadarea Ucrainei, pe 24 februarie. Sute de companii și mari corporații occidentale au anunțat că nu vor mai face afaceri cu Rusia ori au decis să-și înceteze producția în această țară.

Președintele rus Vladimir Putin a declarat vineri că Rusia a devenit o victimă a „culturii anulării” (cancel culture), „la modă în Occident”.
„Este suficient să menționăm un astfel de fenomen precum ‘cultura anulării’. Cu alte cuvinte, ostracizarea publică, boicotul și chiar tăcerea deplină, uitarea faptelor evidente, cărților, nume de personalități publice istorice și moderne, scriitori, oameni care nu se încadrează în tiparele moderne absurde, așa cum sunt ele cu adevărat”, a spus el vineri.
„Astăzi încearcă să anuleze o întreagă țară veche de o mie de ani, poporul nostru. Vorbesc despre discriminarea progresivă a tot ceea ce are legătură cu Rusia. Cu toată conviețuirea și uneori încurajarea elitelor conducătoare”, a continuat Putin.

Iohannis: „Războiul se poartă şi în continuare cu puşca şi cu tancul”

Articolul precedentCluj: 35 milioane euro vor fi investiți în campusul universitar
Articolul următorMinistrul Mediului, Tanczos Barna: Anul acesta înregistrăm un număr record de incendii de pădure