Ministrul Mediului, Tanczos Barna a avertizat că anul acesta se înregistrează un record al numărului incendiilor de pădure. Este nevoie de mobilizarea personalului silvic pentru prevenirea acestora şi intervenţia rapidă, susține ministrul Mediului. Riscul producerii şi propagării incendiilor este uriaş, din cauza lipsei precipitaţiilor şi a intensificării vântului în această perioadă, a subliniat ministrul. El a mai declarat că este vorba de un fenomen de amploare şi este nevoie de o mobilizare exemplară, deoarece există riscul ca incendiile de vegetaţie să se extindă rapid.

„Toţi cei peste 7.000 de angajaţi ai Romsilva, cu atribuţii în prevenirea şi stingerea incendiilor de pădure, trebuie să patruleze pe teren în zilele următoare”, a transmis Tanczos Barna.

Ministrul Mediului, semnal de alarmă

Ministrul Mediului a solicitat intervenţia rapidă în cazul producerii acestora, în special în perioada weekendului.

„Anul acesta înregistrăm, din păcate, un record al numărului incendiilor de pădure. Toţi cei peste 7.000 de angajaţi ai Romsilva, cu atribuţii în prevenirea şi stingerea incendiilor de pădure, trebuie să patruleze pe teren în zilele următoare. Transmiteţi un mesaj de responsabilitate către toţi cetăţenii cu care sunteţi în contact.”, a transmis Tanczos Barna.

În primele trei luni ale anului, în fondul forestier de stat administrat de Romsilva s-au produs 240 de incendii, care au afectat circa 1.916 hectare. Anul trecut s-au înregistrat 56 de incendii în fondul forestier de stat, suprafaţa afectată în primele trei luni ale anului 2021 fiind de 273 de hectare.

Romsilva a luat mai multe măsuri pentru prevenirea incendiilor. Este vorba despre instituirea serviciului de permanenţă la nivelul fiecărui ocol silvic din cadrul Romsilva, actualizarea planurilor de alarmare şi mobilizare a forţelor de intervenţie în caz de incendiu, intensificarea acţiunilor de patrulare şi supraveghere a fondului forestier şi a lizierelor pădurilor, în special a zonelor cu risc de producere a incendiilor, precum şi a traseelor frecventate de turişti. Pentru prevenirea extinderii incendiilor limitrofe fondului forestier, au fost făcute lucrări de întreţinere a liniilor izolatoare, colnicele şi şanţurile de minim sanitar.

Cluj: 35 milioane euro vor fi investiți în campusul universitar

Articolul precedentMinistrul rus Serghei Lavrov: Occidentul ne-a declarat un război total
Articolul următorAlexandru Rafila: Dorim să începem distribuirea comprimatelor de iodură de potasiu către populaţie