Poate cel mai mare proiect obținut cu aportul fondurilor europene al companiei RAJA S.A. este Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM). Acesta s-a adresat nevoilor de dezvoltare, inclusiv din sectorul protecției mediului, dar a contribuit și la Strategia Uniunii pentru o creștere inteligentă, durabilă și favorabilă incluziunii, prin finanțarea Obiectivului Tematic 6: Protejarea și conservarea mediului și promovarea utilizării eficiente a resurselor, stabilit prin Regulamentul nr. 1303/2013, respectiv promovarea investițiilor în sistemele de apă și apă uzată.
La vremea respectivă, proiectul a reprezentat o nouă etapă ce a vizat extinderea și modernizarea infrastructurii de alimentare cu apă, de colectare și evacuare a apelor uzate din aria de operare a Operatorului Regional RAJA Constanța, și nu numai
Lucrările s-au desfășurat, de altfel, în localități din județele Constanța, Ialomița, Călărași, Brașov, Dâmbovița și Ilfov, continuând procesul investițional derulat prin Programele ISPA, SAMTID și POS Mediu de creare a sistemelor regionale în sectorul apei.
Cele mai importante obiective au fost, fără dar și poate, conservarea mediului și promovarea utilizării eficiente a resurselor. Acestea se concretizează la nivelul infrastructurii de apă și apă uzată, creșterii nivelului de colectare și epurare a apelor uzate urbane, dar și a gradului de asigurare a alimentării a necesarului de apă destinat populației. Mai exact, vorbim despre ape uzate urbane colectate și epurate, însă și despre serviciu public de alimentare cu apă potabilă.