Sursa foto: CNN

În timp ce Ucraina este invadată de forțele armate rusești, doi tineri din Kiev, Iarina Arieva și Sviatoslav Fursin, au decis să se căsătorească, în ciuda războiului ce a început, informează CNN.

Cununia religioasă a avut loc la mănăstirea Sf. Mihail din Kiev, iar Arieva a declarat că a fost un moment foarte emoționant, dar și înfricoșător.

Cuplul a precizat că ar fi trebuit să se căsătorească pe 6 mai și să sărbătorească alături de cei dragi la un restaurant foarte cunoscut, cu vedere la râul Nipru, dar din cauza războiului izbucnit, cei doi au decis să nu mai amâne cununia religioasă.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a făcut din nou apel la încetarea focului

Cei doi tineri s-au cunoscut în urmă cu trei ani la un protest în centrul Kievului și au decis să se căsătorească acum deoarece nu știu ce le rezervă viitorul.

„Situația este grea. Vom lupta pentru pământul nostru. Putem muri și am vrut doar să fim împreună înainte de toate astea”, a spus Iarina Arieva.

După ceremonie, cei doi au precizat că se vor oferi să ajute forțele ucrainene în lupta împotriva invaziei rusești.

„Trebuie să ne apărăm țara. Trebuie să protejăm oamenii pe care îi iubim și pământul pe care trăim. Poate că vom merge să luptăm. Poate că vom ajuta cu altceva. Ei vor decide”, a mai spus ea.

Aceasta l-a descris pe soțul ei ca fiind „cel mai apropiat prieten al ei de pe Pământ” și speră ca va veni și ziua când vor avea ocazia să se bucure cu adevărat de căsătoria lor.

„Sper doar că totul va merge normal și vom avea pământul nostru, ne vom păstra țara în siguranță și fericită fără ruși în ea”, a concluzionat tânăra.

Reamintim că mii de oameni din Rusia au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva deciziei lui Putin de a invada Ucraina. De asemenea, la nivel mondial, în zeci de state, oamenii au ieșit în stradă, precizând că sunt alături de ucraineni. Totodată, preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a cerut sprijin urgent din partea statelor UE.

Ucraina, abandonată de Europa. Președintele ucrainean: „Am fost lăsaţi singuri să ne apărăm ţara”

Articolul precedentSean Penn se află în Ucraina, unde filmează un documentar
Articolul următorBărbații între 18 și 60 de ani nu mai pot părăsi Ucraina
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.