Sursa: theguardian.com

Sean Penn, actorul și regizorul american, se află zilele acestea la Kiev, unde filmează un documentar despre invazia lansată de Rusia asupra Ucrainei.

Președinția ucraineană a fost cea care a anunțat acest lucru, după ce actorul cu două premii Oscar și cunoscut activist umanitar a participat la un briefing de presă a Guvernului la Kiev, ieri, ascultând oficialii guvernamentali vorbind despre criza pe care mulți lideri mondiali o numesc cel mai grav conflict din Europa de după 1945.

Sean Penn este printre cei care susțin Ucraina fiind în Ucraina astăzi. Țara noastră îi este recunoscătoare pentru o asemenea demonstrație de curaj și onestitate”, se arată în declarația tradusă.

Sean Penn a fost fotografiat printre participanții la conferința de presă guvernamentală și apoi a fost văzut întâlnindu-se cu președintele Volodimir Zelenski într-un videoclip postat pe contul de Instagram al acestuia din urmă. Actorul în vârstă de 61 de ani pregătise însă momentul filmării unui documentar cu ceva timp înainte, potrivit The Guardian, dat fiind că a vizitat Ucraina în noiembrie 2021, când se întâlnise cu armata ucraineană.

Biroul președintelui ucrainean Zelenski a emis o declarație prin intermediul ambasadei Ucrainei în semn de apreciere pentru Sean Penn, care „a venit special la Kiev pentru a înregistra toate evenimentele care se petrec în prezent în Ucraina și pentru a spune lumii adevărul despre invazia Rusiei în țara noastră”.

Totodată, se subliniază că actorul „demonstrează un curaj care le lipsește multor altora, în special unor politicieni occidentali. Cu cât vor fi mai mulți astfel de oameni – prieteni adevărați ai Ucrainei, care susțin lupta pentru libertate – cu atât mai repede putem opri această invazie odioasă a Rusiei”.

Articolul precedentPremierul Ciucă promite noi măsuri de sprijin la energie și gaze naturale
Articolul următorDragostea învinge orice. Doi tineri ucraineni s-au căsătorit în timp ce în oraș se auzeau sirenele de alarmă