Sursă foto: Reuters
Sursă foto: Reuters

Începând cu seara de ieri, 24 februarie, bărbaţii cu vârste cuprinse între 18 și 60 de ani nu mai pot părăsi țara vecină.

De ieri şi până în momentul de faţă, aproximativ 4.000 de refugiaţi au intrat în Romania, din Ucraina .

Refugiaţii au intrat în ţară prin punctul de trecere a frontierei Siret. Oamenii vin atât din regiunea Cernăuți, cât și din alte zone ale Ucrainei, inclusiv capitala Kiev.

Bărbații ucraineni cu vârste între 18 și 60 de ani nu au voie să părăsească țara. Această interdicție este valabilă în perioada de aplicare a legii marțiale

Conform informaţiilor transmise de corespondentul Europa FM Sandrinio Neagu, bărbații cu vârste între 18 și 60 de ani nu mai pot părăsi Ucraina. Astfel, Romania primeşte majoritar femei și copii.

Serviciul de Frontieră al Ucrainei informează că, din cauza intrării legii marțiale în Ucraina, plecarea din Ucraina este temporar restricționată pentru o categorie de cetățeni. În special, este interzisă părăsirea Ucrainei de către cețățenii ucraineni de sex masculin, cu vârstă între 18 și 60 de ani. Această normă se va aplica pentru perioada regimului juridic al legii marțiale”, se arată într-un comunicat oficial al Ministerului de Interne ucrainean.

Joi, peste 250 de cetățeni ucrainieni au ajuns în România și pe la punctul de trecere a frontierei de la Isaccea. Oamenii trec pe Dunăre, cu bacul

Autoritățile din Tulcea au luat măsuri pentru primirea refugiaților.

În aceste condiţii Ministerul Sănătății a stabilit condiții speciale de intrare în țară pentru cetățenii ucrainieni.

Refugiaţii vor fi testați prioritar împotriva COVID-19. De asemenea, nu vor mai fi obligați să completeze formularul de intrare în țară. În plus, carantina sau izolarea nu vor fi obligatorii.

Trebuie să găsim o soluție. Trebuie să-i testăm. Să-i vaccinăm, dacă este cazul. Vom iniţia demersurile legislative care să-i excepteze această categorie de persoane de la măsurile legate de carantină și de completarea acelui formular electronic. Zilele următoare, trebuie să putem să operaționalizăm complet acest sistem. Există suficiente teste rapide. Testarea acestor persoane va fi prioritară. Nu favorizăm, în niciun fel, transmiterea infecției cu noul coronavirus”, a declarat Alexandru Rafila.

Articolul precedentDragostea învinge orice. Doi tineri ucraineni s-au căsătorit în timp ce în oraș se auzeau sirenele de alarmă
Articolul următorLudovic Orban susține că Putin vrea să distrugă unitatea europeană
Jurnalist full-time / Pesimist part-time