Ludovic Orban (captură video)

Președintele Forța Dreptei a declarat că dacă armata rusă va cuceri Ucraina, Putin își va continua atacurile, precizând că Georgia, Azerbaidjan și Republica Moldova vor fi sub o amenințare extrem de puternică.

Acesta a mai precizat că țara noastră va fi vecină cu Rusia dacă Ucraina o să cedeze în fața lui Putin.

Totodată, fostul premier a precizat că se așteaptă din partea președintelui rus să își continue „planul său amplu” de a trimite Europa în epoca URSS.

„Că tot vorbim de refacerea URSS-ului, să nu uităm că statele baltice au făcut parte din URSS. Acolo sunt minorităţi ruse foarte importante, cu puternică capacitate de a realiza provocări care să creeze contexte tulburi. Părerea mea este că Putin, în mintea lui, nu cred că îi ajunge să cucerească Ucraina. Părerea mea e că are un plan mai amplu”, a declarat Orban, potrivit stiripersurse.ro.

De asemenea, președintele Forța Dreptei e de părere că rușii, fiind cunoscuți pentru modul lor strategic de a aborda lucrurile, sunt „șahiști”, gândind mai multe mutări înainte de a lua o decizie. Mai mult, acesta a spus că Rusia vrea să distrugă coeziunea euro-atlantică, între SUA și statele membre Uniunii Europene.

Zelenski cere sprijinul României și al celorlalte opt state din formatul București 9

„Europa, fără SUA, fără Canada şi Marea Britanie, din punct de vedere militar este extrem de vulnerabilă. Nu mai zic de ‘intelligence’, nu mai zic de o mulţime de alte chestiuni care implică posibilitatea de a riposta la atacuri, să le zicem, hibride”, a declarat fostul liberal, joi, la Realitatea TV.

Totodată,  fostul președinte PNL a spus că Putin „nu este atât de nebun încât să comită o agresiune împotriva unei ţări NATO” deoarece ar da naștere unei conflagrații mondiale în care Rusia va fi puternic afectată. Acesta e de părere că dacă, într-o prima fază, armata rusă va reuși să facă față, pe termen lung „este condamnată.”

Orban a vorbit și despre relația României cu Moldova, precizând că există riscuri serioase din partea Rusiei.

„Pe de altă parte, sunt riscuri de care trebuie să ţinem cont şi aici am să mă refer în primul rând la Republica Moldova. Noi avem sute de mii de cetăţeni români care trăiesc în Republica Moldova sau sunt cetăţeni şi ai Republicii Moldova şi ai României”, a concluzionat Orban.

Dragostea învinge orice. Doi tineri ucraineni s-au căsătorit în timp ce în oraș se auzeau sirenele de alarmă

Articolul precedentBărbații între 18 și 60 de ani nu mai pot părăsi Ucraina
Articolul următorUltimul videoclip cu soldații ucraineni care apărau Insula Şerpilor. Toţi au fost uciși
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.