Florin Cîțu (captură video)

Președintele PNL, Florin Cîțu,  a declarat într-o conferință de presă că numărul de persoane infectate crește, iar cel al persoanelor vaccinate scade, criticând măsurile pe care Alexandru Rafila le-a luat pentru gestionarea valului cinci al pandemiei.

Totodată, fostul premier a mai precizat că în vară, când a fost la conducerea Guvernului, era acuzat de oameni care astăzi au puterea de decizie că nu crește campania de vaccinare.

„Astăzi vedem același lucru fără niciun fel de soluții. Așa se întâmplă în viață, câteodată te prind din urmă ipocriziile. (…) Ministrul Sănătății este acolo pentru a rezolva problemele. Astăzi avem un număr mare de persoane infectate, număr mic de persoane vaccinate”, a spus Florin Cîțu, relatează news.ro.

Peste 19.000 de noi cazuri de COVID-19 înregistrate în ultimele 24 de ore

Mai mult, liderul PNL a evitat să răspundă întrebării dacă obligativitatea certificatului verde la locul de muncă va fi adoptată în următoarea perioadă.

„Să nu ne învârtim în jurul certificatului. Trebuie să ne gândim la soluții care să ducă la obiective. Care sunt obiectivele? Obiectivul nostru este de a avea mai puține persoane infectate. Hai să vedem care sunt soluțiile. Dacă vrem mai multe persoane vaccinate, hai să vedem soluțiile. Poate certificatul e una dintre ele, poate nu, dar până la urmă eu aici am o problemă, că nu văd care e obiectivul”, a declarat Florin Cîțu.

Fostul premier a precizat în repetate rânduri că e nevoie de implementarea certificatului verde la locul de muncă, dar nu s-a ajuns la un consens în coaliția de guvernare.

Mai mult, Alexandru Rafila a declarat în urmă cu câteva zile că nu mai vede urgența certificatului, precizând că presupune un timp până la implementare și valul cinci al pandemiei se încheie. Mai mult, oficialul a mai spus că prin introducerea certificatului verde s-ar fi redus transmisibilitatea virusului și s-ar fi accelerat ritmul vaccinării.

Astăzi, 25 ianuarie, în țara noastră s-au înregistrat 19.685 de noi cazuri de infectare cu Covid-19. De asemenea, au fost raportate 44 decese.

Ministrul Alexandru Rafila confirmă ancheta „Ziarului de Investigații”: incendiile din spitale sunt provocate de instalațiile vechi și lipsa monitorizării oxigenului în ATI

Articolul precedentÎPS Teodosie contestă în instanţă decizia de carantinare şi amenzile:“E absurd”
Articolul următorMapN: “Atenție la clipurile virale cu coloane militare. Sunt vechi”
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.