Călin Popescu Tăriceanu

Fostul premier, Călin Popescu Tăriceanu este oficial inculpat în dosarul de luare de mită, potrivit unui comunicat al Direcției Naționale Anticorupție (DNA).

Procurorii din cadrul DNA – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de inculpatul POPESCU-TĂRICEANU CĂLIN CONSTANTIN ANTON, la data faptei prim ministru al Guvernului României, pentru săvârșirea unei infracțiuni de luare de mită

Direcția Națională Anticorupție

„În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe din care rezultă că, în contextul menționat în cele două comunicate de presă amintite mai sus, inculpatul Popescu-Tăriceanu Călin Constantin Anton ar fi pretins și ar fi primit, în mod indirect, în perioada 2007-2008, de la reprezentanții unei companii austriece, foloase materiale în valoare de 800.000 USD, constând în plata unor servicii de consultanță, în schimbul exercitării atribuțiilor sale în așa fel încât să fie adoptate o serie de hotărâri favorabile companiei”, mai precizează procurorii DNA.

Anchetarea lui Tăriceanu este una pe „repede-nainte”, în contextul în care în urmă cu două săptămâni, pe 11 ianuarie, DNA a cerut președintelui Iohannis să încuviințeze urmărirea penală pentru fostul premier, iar miercuri, 13 ianuarie, ministrul de Justiție solicita același lucru procurorului general. În 15 ianuarie, procurorii DNA au dispus urmărirea penală a fostului premier Călin Popescu Tăriceanu, dar și sechestru asigurator pe bunuri imobile aparținând acestuia, pâna la suma de 800.000 de dolari.

La ieșirea de la DNA, în 15 ianuarie, Tăriceanu a insistat că acest dosar a pornit de la premise false. „Sunt acuzat de obținerea unor foloase indirect de mită, dar ceea ce vreau să precizez este că acest dosar pleacă de la o serie de premise false, eronate și aberante, și anume că, în perioada în care am condus Guvernul României, Guvernul a emis o serie de HG-uri care să favorizeze o anumită companie”.

Articolul precedentImplicare socială din partea Chat Noir: Tarte donație pentru copiii de la secţia de arşi din spitalul Grigore Alexandrescu
Articolul următorSalariile bugetarilor, o analiză marca Florin Cîțu: discuție, speculație și amânare