Vineri, 24 decembrie, Uniunea Salvați România (USR) a depus la Secretariatul General al Camerei Deputaţilor sesizarea de neconstituţionalitate a Legii bugetului de stat pe 2022, pentru a o înainta Curţii Constituţionale.

Reamintim că în urmă cu o zi, Camera Deputaților și Senatul a adoptat, în plenul reunit, bugetul de stat și bugetul asigurărilor sociale pentru 2022.

Proiectul de lege al bugetului de stat a fost adoptat cu 294 de voturi „pentru” și 120 „împotrivă”. De asemenea, proiectul de lege privind bugetul asigurărilor sociale a fost adoptat cu 291 de voturi „pentru” și 119 „împotrivă”.

Dan Barna, despre bugetul de stat: „Este o discriminare”

Dan Barna a precizat în urmă cu câteva zile că primăriile conduse de primari USR nu au primit alocări în bugetul pe anul viitor.

„Este o discriminare faptul că unităţile administrativ-teritoriale cu primari USR nu au alocări în bugetul pentru anul viitor. Purtăm acest discuţii şi sperăm să ajungem la o soluţie. Nu respingem nici perspectiva de a ataca la CCR, pe acest criteriu”,  a spus vicepreședintele USR.

De asemenea, Barna a mai adăugat că amendamentele depuse de USR au fost „respinse pe bandă rulantă”.

Și Cătălin Drulă, într-o postare pe Facebook, a reacționat după adoptarea bugetului pe 2022 în Parlament. Politicianul a anunțat că USR va ataca acest „buget al nerușinării” adoptat de „monstruoasa coaliție PSD-PNL-UDMR.”

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, în plenul Parlamentului, că bugetul pentru 2022 este unul responsabil, realist și echilibrat.

 „Avem în faţă un buget echilibrat, responsabil şi realist, capabil să răspundă nevoilor imperative de finanţare şi să consolideze economia pe termen mediu şi lung, valorificând resursele financiare oferite de Uniunea Europeană”, a mai precizat șeful Executivului.

Liderul Partidului Social Democrat (PSD) Marcel Ciolacu a reacționat față de decizia USR de a ataca bugetul de stat. El a afirmat că orice întârziere a bugetului reprezintă amânarea „nepermis de mult” a măsurilor pentru sprijinirea românilor.

„Pentru neruşinaţii de la USR care atacă la CCR bugetul le transmit că orice întârziere se traduce în amânarea nepermis de mult a măsurilor de sprijin pentru oameni! Românii nu se hrănesc cu pancarte şi postări pe reţele de socializare! BIG DISLIKE- ca să înţelegeţi mesajul”, a conchis preşedintele social-democrat.

Ludovic Orban: „Parlamentarii PNL au votat cu ochii închişi bugetul făcut de PSD”

Articolul precedentFalșii justițiari. „Like, share and out”. Ce nu știu cititorii despre judecătorul „VIP” Cristi Dănileț
Articolul următorÎPS Teodosie: ”Îngrădirea dreptului la muncă este un lucru aberant”
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.