Cătălin Drulă, liderul USR, a comentat recentele informații din mediul juridic, anume că Florin Cîțu, Vlad Voiculescu și Ioana Mihăilă sunt vizați oficial de ancheta procurorilor Direcției Naționale Anticorupție, în dosarul privind achiziționarea de vaccinuri anti-covid în pandemie.

Din ce se arată într-un comunicat de presă al USR, discușia a fost făcută în cadrul unui eveniment intitulat „O paradigmă liberală pentru modernizarea României – 10 ani mai târziu. Starea democrației în România: o viitoare problemă pe agenda UE?”, organizat de Renew Europe și USR.

Și, din punctul de vedere al colegilor lui Vlad Voiculescu, sunt probleme grave privind starea democrației, independența justiției și a statului de drept în România.

Ieri, DNA a anunțat că se va solicita ridicarea imunității parlamentarilor Cîțu, Mihăilă și Voiculescu, vizați de acuzații de abuz în serviciu, cu consecințe deosebit de grave, forma participației penale fiind autoratul și, respectiv complicitatea. Însă, în opinia lui Drulă, aceasta e doar o formă de intimidare:

Statul de drept este călcat în picioare. Trăim cel mai periculos moment pentru democrația românească din ultimii 25 de ani. Este mai rău ca pe vremea lui Năstase, pentru că acum, sub acoperirea războiului, se acționează subtil și pervers. Observăm o spirală a tăcerii, un climat al fricii (…).

De ce DNA, cu un procuror care i-a îngropat plagiatul lui Ciucă, face un dosar la comandă, care atacă opoziția? Vlad Voiculescu este pe lista USR pentru europarlamentare, i se deschide un dosar. De ce? Pentru un mecanism european comun de achiziții care a fost aplicat în toate țările din Europa? Vedem un sistem militarizat, care nu crede în guvernarea civilă. (…)

Sunt hărțuiți colegii mei, primarii USR sunt amenințați și șantajați. Ce caută Marcel Ciolacu prin birourile primarilor USR să-i amenințe? (…)

2024 este șansa pe care, dacă o ratăm, o pierde o generație. Este șansa să îi oprim. România își va pierde calea democratică și europeană dacă lor le iese planul pentru anul viitor. Și atacul pe care l-au declanșat împotriva opoziției democratice din România nu este întâmplător. Avem sondaje de opinie recente care arată că ne luptăm pentru câștigarea alegerilor europarlamentare și este panică.

Nu renunțăm, nu cedăm. Sistemul vostru va cădea”.

De altfel, Drulă și-a făcut ieri timp să scrie pe Facebook câteva rânduri vizavi de situația făcută publică de DNA – mai mult despre Voiculescu, dat fiind că Ioana Mihăilă l-a urmat pe Dacian Cioloș în REPER, iar relația cu Florin Cîțu probabil nu este atât de bună încât să aducă vorba nominal despre acesta.

Promisiunea lui Drulă, aceeași: „Nu ne vor intimida. Ne-au trimis semnale să ne potolim. Să nu construim Polul de Dreapta”, menționând totodată că „Vlad Voiculescu este un om cinstit, care în cele 3 luni ca ministru, a acționat responsabil și cu patriotism”.

Totodată, Drulă a atras atenția și asupra altor aspecte, anume că deciziile privind vaccinarea nu erau la Voiculescu:

PNL și-a asumat vaccinarea anti-COVID. Premierul Cîțu și ministrul Apărării Ciucă, șeful dlui. Gheorghiță de la Comitetul de vaccinare au coordonat acest proces. N-am fost de acord cu ei la multe decizii, iar Vlad Voiculescu a și fost dat afară din guvern pentru că i-a deranjat pe speciali care voiau centre de vaccinare doar pentru ei.

Totuși, deciziile de oportunitate, mai ales în condiții de criză, sunt exact asta. Au decis Iohannis și Cîțu comandarea a prea multe vaccinuri bazat pe informațiile de atunci? Posibil, cu mintea de acum, dar nu așa se judecă într-o criză și nu e nimic “penal” în asta.
Uniunea Europeană a comandat 4,6 miliarde de doze la o populație de 450 de milioane. Nu se știa la acel moment ce se va întâmpla cu producția, ce tulpini vor apărea, de câte rapeluri va fi nevoie. Vrea DNA să-i investigheze și pe ei?

PSD s-a aruncat asupra acestei teme false pentru a acoperi portbagajele cu bani, azilele groazei și toate actele de corupție oribilă care au mutilat România.
PNL se teme de crearea Polului de Dreapta care îi va trimite la lada de gunoi a Istoriei pentru ce fac țării.
Împreună vor să guverneze întru hoție încă 4 ani cu un măscărici convenabil ca singură Opoziție.
Ne hărțuiesc zilnic, ei și trompetele media, ne amenință primarii, ne spun că dacă nu ne potolim nu va fi bine. În timp ce distrug economia României și prăduiesc bugetul țării.

Nu vom ceda și doar ne îndârjesc și ne crește determinarea. Veniți alături de noi. 2024 poate fi ultima șansă pentru o generație ca peste țara noastră să nu lase vălul negru al hoției și corupției statale. Împreună putem să-i oprim!”.

Articolul precedentCiolacu, despre statutul juridic al cuplurilor formate din persoane de acelaşi sex: „Consider că societatea românească încă nu este pregătită”
Articolul următorRAJA atenționează: Din cauza căderilor de tensiune, furnizarea apei potabile a fost sistată în mai multe zone