Sursa: Facebook

Șeful Serviciului managementul documentelor și comunicare instituțională în cadrul Direcției Generale de Impozite și Taxe Locale (DGITL) Sector 6 Bucureşti a fost reținut pentru 24 de ore, apoi a fost arestat preventiv, în urma unui flagrant.

Acuzațiile împotriva lui George Marius Adam sunt aduse de Direcția Națională Anticorupție, funcționarul public fiind cercetat pentru luare de mită, în formă continuată, folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, în formă continuată, și favorizarea făptuitorului.

Faptele imputate de DNA s-ar fi derulat pe parcursul unei luni, din octombrie și până în noiembrie anul acesta, data organizării flagrantului.

Astfel, arată DNA, în perioada 16.10. – 23.11.2023, inculpatul ar fi pretins și primit de mai multe ori, de la o persoană care ulterior a devenit martor în cauză, nu mai puțin de 2.800 de lei și 4.500 de euro, „pentru a pune la dispoziția acesteia mai multe documente emise de Direcția Națională Anticorupție prin care se solicitau informații de la DGITL Sector 6 în trei dosare de urmărire penală ce aveau ca obiect fraude cu imobile”.

De acești bani, funcționarul public urma să-i furnizeze martorului denunțător și „documente ce vizau 37 de imobile cu situație juridică incertă ori contribuabili care și-au stabilit domiciliul în străinătate, în scopul de a identifica succesiunile vacante și a-i facilita acestuia din urmă obținerea dreptului de proprietate asupra lor”.

În data de 23.11.2023, inculpatul Adam George Marius a primit suma de 4.500 euro menționată mai sus, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante.

Anterior, în perioada septembrie–noiembrie 2022, inculpatul Adam George Marius, în aceeași calitate, după ce a intrat în posesia unor documente emise de Direcția Națională Anticorupție într-un alt dosar penal, ar fi adus la cunoștința martorului despre existența cercetărilor penale în curs, desfășurate cu privire la angajații unui birou notarial și la apropiații acestora și ar fi remis acestuia documentele respective”, detaliază DNA.

Articolul precedentÎn continuare, mai multe localități din Constanța nu au apă potabilă din cauza lipsei de energie electrică
Articolul următorEugen Teodorovici candidează la prezidențiale, sub „umbrela” unei noi formațiuni politice