Sursa: Facebook

Cu un palmares de ex-funcții deținute, fostul președinte al PLUS Bihor și fost ministru al Sănătății Ioana Mihăilă a luat decizia de a-l urma pe Dacian Cioloș în REPER.

Anunțul a fost postat pe pagina de Facebook a nou-înființatei formațiuni politice, acolo unde de altfel suntem ținuți permanent la curent cu ceea ce se mai mișcă prin REPER. În general cine vine.

Astăzi, cea mai nouă „achiziție” a partidului Reînnoim Proiectul European al României este anunțată a fi medicul care, timp de câteva luni, a deținut portofoliul Sănătății în guvernarea PNL-USR-UDMR.

Dr. Ioana Mihăilă, medic primar endocrinolog și Ministră a Sănătății în 2021, se alătură REPER.

“Mă alătur REPER cu speranța că vom reuși să construim împreună o platformă în care politicile de sănătate să poată fi dezbătute, în care profesioniștii din domenii diferite să poată să contribuie pentru alinierea serviciilor medicale românești la aceleași standarde de calitate cu cele europene”, a declarat Ioana Mihăilă.

Bun venit, Ioana!”, se arată în postare.

Reach-ul nu este încă cine știe ce, așa că administratorii paginii au revenit cu detalii din CV-ul Ioanei Mihăilă, într-un comentariu:

Ioana Mihăilă a fost, la începutul lui 2021, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, unde a contribuit decisiv la componenta de sănătate din cadrul Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă. Ulterior, în plină criză sanitară, Ioana a devenit ministra sănătății, când și-a stabilit drept priorități de mandat gestionarea pandemiei de COVID-19, atragerea fondurilor europene pentru reforme şi investiţii în sănătate, creşterea accesului la servicii medicale de bază şi reforma managementului spitalelor şi serviciilor de sănătate”.

Tot astăzi, REPER a anunțat că și Andrei Lupu, deputat de Prahova, se alătură formațiunii. Explicația acestuia ar fi că dumnealui este
în politică pentru idei și principii, nu pentru funcții”. Motiv pentru care, de unul singur, a decis „să renunț la toate funcțiile deținute în USR și să mă alătur REPER”. Mențiunea ar fi că nu s-a auzit să renunțe și la mandatul câștigat în Parlament prin votul susținătorilor USR PLUS, semn că nu toate funcțiile sunt chiar de lepădat.

Articolul precedentAngajatorii oferă salarii de peste 5.000 lei pentru cei care aleg să se angajeze pe litoralul românesc
Articolul următorRăzboiul din Ucraina a devenit o mină de aur pentru traficanții de droguri