Sursa foto: Pixabay
Sursa foto: Pixabay

Peste 20.000 de oameni au murit în Europa de Vest din cauza căldurii excesive din acest an, transmite publicația britanică The Guardian.

Temperaturile în creștere reprezintă o nouă dovadă a schimbărilor climatice.

Potrivit oamenilor de știință, numărul foarte mare de oameni decedați demonstrează că omenirea se confruntă, din ce în ce mai mult, cu efectele dezastruoase ale încălzirii globale

Pe durata valurilor de căldură, temperaturile au depășit 40 grade Celsius în Londra.

În același timp, zonele din sud-vestul Franței au ajuns la 42 grade Celsius, iar Sevilla și Córdoba din Spania au stabilit recorduri de 44 grade Celsius.

Analiza efectuată de oamenii de știință din cadrul World Weather Attribution demonstrează că astfel de temperaturi ridicate ar fi fost ”practic imposibile” fără criza climatică traversată de omenire.

Anglia și Țara Galilor au înregistrat 3.271 de decese între 1 iunie și 7 septembrie

Potrivit Biroului pentru Statistică Națională, cifra este cu 6.2% mai mare decât media pe ultimii cinci ani.

În Franța, au fost raportate 10.420 de decese în plus în lunile de vară, potrivit datelor publicate de Santé Publique France, agenția guvernamentală de sănătate.

Unul din patru dintre aceste decese a avut loc în timpul unuia dintre cele trei valuri de căldură intense care au lovit Europa de Vest.

Articolul precedentȘobolanii dintr-un sediu al poliției au mâncat 200 de kilograme de cannabis confiscat
Articolul următorRareș Bogdan: ”Ciucă este primul premier care face pași decisivi pentru rezolvarea problemelor românilor din Spania”
Jurnalist full-time / Pesimist part-time