Sursa foto: Adevarul

Toni Greblă, prefectul Capitalei și președintele Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă, a transmis un mesaj clar primarilor din București și companiei Apa Nova, vineri, privind măsurile anticaniculă ce trebuie luate, scrie Adevărul.ro.

Prefectul Capitalei a cerut să se asigure funcționarea sistemelor centralizate de distribuire a apei potabile și activarea punctelor de prim ajutor. Mai mult, Toni Greblă a menționat faptul că trebuie luate măsuri de prevenire a producerii incendiilor din cauza temperaturilor extreme anunțate de ANM.

Potrivit comunicatului Prefecturii, a fost solicitată și utilizarea panourilor de afișaj cu recomandările privind măsurile pe care bucureștenii trebuie să le ia pentru a se proteja pe durata caniculei.

În București, maxima temperaturii va depăși 36 de grade în acest weekend

Toni Greblă a mai solicitat companiei Apa Nova să asigure alimentarea cu apă potabilă, în permanență, a cișmelelor de pe raza municipiului București, dar și supravegherea permanentă a calității apei.

Măsurile cerute de prefectul Capitalei vin în contextul în care Capitala nu oferă condițiile optime prin care cetățenii să suporte mai ușor valul de căldură. Oamenii sunt nemulțumiți că nu găsesc un loc unde să stea la umbră, iar în majoritatea mijloacelor de transport în comun, aerul condiționat nu funcționează.

De asemenea, potrivit Digi24, stațiile de autobuz nu oferă protecție oamenilor în fața arșiței, iar în mai multe stații, locul spațiului verde lipsește cu desăvârșire.

Climatologul Roxana Bojariu a anunțat că țara noastră se află în al treilea val de căldură și avertizează că luna august favorizează temperaturile extreme.

Chiar începutul lunii august, așa cum arată până acum informațiile predictibile, sugerează că vom avea temperaturi mai ridicate decât în mod obișnuit. Până la finalul săptămânii, temperaturile din București vor depăși 30 de grade Celsius” a declarat Bojariu.

Reamintim că în unele zone din București, din cauza asfaltului, s-au înregistrat temperaturi în medie între 50 și 60 de grade Celsius. Totodată, la începutul lunii iulie, ONG-ul „Străzi pentru Oameni” a postat un videoclip în care temperatura înregistrată pe o suprafață neagră a fost de peste 70 de grade Celsius.

Citește și articolul: Avertismentul ANPC: Produsele alimentare pot deveni un pericol pentru sănătate din cauza temperaturilor ridicate

Articolul precedentAmendă de 10.000 de lei pentru bărbat care a maltratat și a tăiat urechile unor câini de luptă
Articolul următorDoi pacienți au ajuns la spital, în stare gravă, cu deshidratare severă
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.