Sursă foto: Facebook/Rareș Bogdan
Sursă foto: Facebook/Rareș Bogdan

Rareș Bogdan a lăudat implicarea premierului României în ceea ce privește viața românilor din Spania.

Politicianul a explicat că a fost constituit un grup de lucru pentru ca aceștia să nu mai fie nevoiți să renunțe la cetățenia română în momentul în care aleg să devină și cetățeni spanioli.

Dubla cetățenie a reprezentat, ani de-a rândul, o imposibilitate pentru românii stabiliți în Spania. Rareș Bogan: ”Wow, ce veste!!! Victorie pentru românii din Spania, pentru toată diaspora!”

S-a constituit un grup de lucru pentru rezolvarea unei probleme dureroase, și anume ca românii să nu fie obligați să renunțe la cetățenia română pentru a o obține pe cea spaniolă. Este primul rezultat concret al primei ședințe comune de guvern România – Spania. Spania mai are acord doar cu Portugalia și Franța pentru recunoașterea dublei cetățenii”, a transmis politicianul, prin intermediul unui text postat pe contul de Facebook.

În egală măsură, Rareș Bogdan a ținut să sublinieze că Spania este unul dintre statele care susține necondiționat aderarea României la Spațiul Schengen.

Rareș Bogdan: ”Nu uitați să iubiți România în fiecare zi!”

Referitor la Nicolae Ciucă, politicianul a precizat că, actualul prim ministru este primul premier al României care face pași decisivi pentru rezolvarea unei probleme cu care românii stabiliți pe teritoriul Spaniei se confruntă de aproximativ 15 ani.

Este primul premier al României care face pași decisivi pentru rezolvarea unei probleme cu care frații noștri din Spania luptă de 15 ani! Vreau să-l felicit pe ambasadorul nostru, George Bologan, care a pus multă inimă și a fost extrem de constructiv. Am analizat problema de multe ori, am căutat soluții, am investit sufletește și iată, ne apropiem de un rezultat așteptat de atât de mulți ani! A fost un proiect drag sufletului meu și satisfacția este enormă! Doamne ajută! Nu uitați să iubiți România în fiecare zi!”, a conclus Rareș Bogdan.

Articolul precedentDoar în acest an, peste 20.000 de oameni au murit din cauza caniculei
Articolul următorSe anunță încă un an de coșmar pentru locuitorii localităților de lângă groapa de gunoi Vidra. Agenția pentru protecția mediului Ilfov a vizat autorizația de mediu în ciuda numeroaselor reclamații
Jurnalist full-time / Pesimist part-time