Sursă foto: Pixabay
Sursă foto: Pixabay

Poliția din India a precizat că șobolanii au reușit să distrugă aproape 200 kilograme de cannabis, transmite BBC.

Șobolanii sunt animale mici și nu se tem de poliție. Este dificil să protejăm drogurile de ei”, a declarat un polițist din statul Uttar Pradesh.

Mai multe kilograme de droguri au dispărut, în mod misterios, din secțiile de poliție

Judecătorul Sanjay Chaudhary a declarat că, atunci când instanța a cerut poliției să prezinte drogul confiscat ca probă, i s-a spus că 195 kg de canabis au fost ”distruse” de șobolani.

Într-un alt caz, care a implicat 386 kg de droguri, poliția a depus un raport în care spunea că ”o parte” din canabis a fost ”mâncată de șoareci”.

Judecătorul Chaudhary a spus că aproximativ 700 de kg de marijuana confiscate de poliție zăceau în secțiile de poliție din districtul Mathura și că ”toate erau în pericol de a fi consumate de șobolani”.

Chaudhary a adăugat că polițiștii nu au experiență în rezolvarea problemei, deoarece șobolanii sunt ”prea mici”.

În 2018, opt ofițeri de poliție argentinieni au fost concediați după ce au dat vina pe șoareci pentru dispariția a jumătate de tonă de canabis dintr-un depozit de poliție

Cu toate acestea, experții au contestat afirmația, spunând că este puțin probabil ca animalele să confunde drogurile cu hrana și ”dacă un grup mare de șoareci l-ar fi mâncat, ar fi fost găsite o mulțime de cadavre în depozit”.

Un studiu publicat în 2019 a constatat că, atunci când șobolanii de laborator li s-a administrat aluat împletit cu canabis, aceștia”„au tendința să devină mai puțin activi și temperatura corpului lor a fost, de asemenea, scăzută”.

Articolul precedentCumpănașu: ”Unii profesori nu au ce căuta în învățământ”
Articolul următorDoar în acest an, peste 20.000 de oameni au murit din cauza caniculei
Jurnalist full-time / Pesimist part-time