Sursa: DIICOT

În ciuda avertismentelor, drogurile nu au lipsit de la festivalul de muzică electronică Sunwaves organizat în perioada 15 – 20 septembrie la Davos Beach, în Olimp.

Nu au lipsit nici polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța – Serviciul Antidrog de la eveniment, așa fiind descoperite o varietate de droguri, de la cannabis și până la ecstasy sau ketamină.

Potrivit Poliției Române, în urma activităților au fost descoperite și ridicate 126 de comprimate de ecstasy, 46 de grame de cocaină, 42 de grame de psilocine (ciuperci halucinogene), 94 de grame de cannabis, 8 grame și 2 doze de amfetamină, 6 grame MDMA și o doză de ketamină.

În perioada 15-20 septembrie a.c., polițiștii de combatere a criminalității organizate, împreună cu procurori ai Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – ST Constanța, au întocmit 10 dosare de cercetare penală, în care sunt cercetate 23 de persoane.

Totodată, polițiștii au pus în aplicate 9 mandate de percheziție domiciliară, la persoane bănuite de trafic de droguri de risc și mare risc.

În urma administrării probatoriului în cauză, 2 bărbați au fost reținuți, pentru 24 de ore, ulterior fiind arestați preventiv, pentru 30 de zile”, se arată într-un comunicat de presă.

Pe 16 septembrie, procurorii DIICOT anunțau că au dispus reținerea pentru 24 de ore a unui inculpat, pentru trafic de droguri de risc și mare risc, acesta fiind surprins în flagrant, în apropierea gării din Constanța, după ce vânduse 72,66 de grame de canabis și 42,85 de grame de ciuperci halucinogene pentru 3.000 de lei. Bărbatul a fost ulterior arestat preventiv la Tribunalul Constanța.

Articolul precedentMeditații online acordate gratuit de elevii olimpici din București
Articolul următorPeste 200 de balene au eșuat pe o plajă din Australia