Sursa: Facebook

Apar primele consecințe în urma scandalului stârnit după Școala de vară a Tineretului Național Liberal.

Astăzi, unul dintre protagoniștii din filmările în care tinerii liberali îi gratulau pe social democrați cu înjurături a fost demis de premierul Nicolae Ciucă din funcția pe care o deținea la Autoritatea pentru Digitalizarea României. Totodată, acestuia i s-a cerut să își dea demisia din funcțiile deținute în interiorul PNL.

Este vorba despre Octavian Oprea, care este secretar general al TNL, considerat principalul vinovat și, până acum, unicul. Între timp, în spațiul public a apărut o altă filmare de la același eveniment, în care sunt sunt aduse injurii mamelor social democraților.

Organizația de tineret a PNL s-a întâlnit luna aceasta la o Școală de vară intutulată „Next Level Leadership”, iar la petrecerea care a urmat dezbaterilor, participanții au scandat de mai multe ori „m…e PSD”, moment surprins în filmări încărcate ulterior pe rețelele de socializare.

Astăzi, PNL a anunțat și consecința, explicând totodată de ce un singur om din TNL trebuie să răspundă pentru jignirea partenerilor din coaliția de guvernare:

În urma incidentelor petrecute în cadrul Școlii de vară a TNL conducerea Partidului Național Liberal a decis să ceară lui Octavian Oprea să își dea demisia din toate funcțiile deținute la nivelul partidului.

Octavian Oprea, secretar general al TNL, a fost principalul organizator al evenimentului, organizat în weekendul 9 -11 septembrie 2022 în stațiunea Venus, pe timpul căruia tineri liberali au adresat cuvinte jignitoare la adresa membrilor altor formațiuni politice.

Partidul Național Liberal se delimitează de astfel de comportamente care nu fac decât să atace principiile și valorile care stau la baza întregii noastre activități. Ne dorim alături de noi cât mai mulți tineri care să înțeleagă că PNL este ghidat de demnitate, solidaritate și respect. Avem nevoie ca tânăra generație să înțeleagă că schimbarea are loc numai prin implicare, iar implicarea necesită asumarea unui rol în societatea din care facem parte.

Totodată, premierul liberal Nicolae-Ionel Ciucă l-a demis pe Octavian Oprea din funcția de vicepreședinte al Autorității pentru Digitalizarea României, considerând că modul în care acesta s-a comportat este incompatibil cu funcția publică”.

Pe de altă parte, președintele TNL, Mara Mareș, s-a delimitat de comportamentul colegilor încă de atunci, a promis sancțiuni, însă nimeni nu consideră că aceasta ar fi răspunzătoare pentru ceea ce s-a întâmplat. Tot azi, Mara Mareș a declarat pentru G4Media că au fost analizate materialele video, fiind totodată purtate discuții cu parte din micii liberali prezenți la eveniment și astfel „a fost clarificat modul în care acest incident regretabil s-a produs și s-au stabilit rolurile participanților în respectivul eveniment. Cu efect imediat, urmează ca Secretarul General, domnul Octavian Oprea, să își prezinte demisia din toate funcțiile deținute. Tineretul Național Liberal militează pentru respectarea valorilor morale, pentru pluralism politic, toleranță și incluziune, respectă libertatea de exprimare exercitată cu bun simț, iar astfel de incidente regretabile nu reflectă viziunea, misiunea ori programele organizației”.

Articolul precedentAplicația Revolut, atacată cibernetic. Banii clienților nu au fost în pericol 
Articolul următorGrecia va oferi subvenții graduale consumatorilor care vor economisi energia electrică