Foto: Facebook/Ministerul Sănătăţii din România
Foto: Facebook/Ministerul Sănătăţii din România

Alexandru Rafila, ministrul Sănătății din România și Carolina Darias San Sebastian, ministrul Sănătății din Spania au semnat, în data de 23 noiembrie, Memorandumul de înțelegere între ministerele Sănătății din România și Spania.

Documentul a fost semnat de ambii oficiali în cadrul ședinței comune a Guvernelor României și Regatului Spaniei desfășurată în Castellon de la Plana.

Carolina Darias San Sebastian este un funcționar public spaniol și politician în cadrul Partidului Socialist al Muncitorilor din Spania

A fost aleasă în funcția de ministru al Sănătății din luna ianuarie a anului trecut. Înainte de aceasta, din 2020 până în 2021, a fost ministru al politicii teritoriale și al serviciului public sub conducerea prim-ministrului Ministrul Pedro Sánchez.

Ministerul Sănătății din Spania este departamentul din Guvernul Spaniei care este responsabil cu propunerea și executarea politicii guvernamentale privind sănătatea, planificarea și furnizarea de asistență medicală, precum și exercitarea competențelor Administrației Generale de Stat pentru a asigura cetățenilor dreptul la sănătate și protecție.

Ministerul are sediul în Paseo del Prado din Madrid, vizavi de Muzeul Prado.

Ministerul Sănătății din România: ”Memoranumul are ca scop dezvoltarea și intensificarea colaborării în domeniul sănătății dintre cele două state”

Memorandumul de înțelegere între ministerele sănătății din România și Spania prevede schimbul de informații și de bune practici în domeniul sănătății, precum și a modului de administrare al sistemului sanitar.

Cele două țări vor colabora activ în ceea ce privește domeniul Sănătății

Reprezentanții ministerului Sănătății din România au precizat că, prin semnaraea acestui document, cele două state vor coopera în mod concret în domeniul asistenței medicale primare și sănătății mintale.

În egală măsură, colaborarea va viza sși  dar domeniul prevenirii și controlului bolilor transmisibile și netransmisibile.

Articolul precedentEmilia Șercan: ”Bode a plagiat până și notele de subsol”
Articolul următorPoliticienii sunt deranjați de sutele de procese pe care Agent Green le-a câștigat
Jurnalist full-time / Pesimist part-time