Dan Vîlceanu (captură video)

Dan Vîlceanu, ministru propus la Investiții și Proiecte Europene, a dat asigurări că nu va exista o problemă în plata salariilor și pensiilor, cum a spus Raluca Turcan în urmă cu câteva zile. El a precizat că imediat după ce noul guvern va fi învestit, se va aproba rectificarea bugetară. Vîlceanu e de părere că declarațiile Ralucăi Turcan au fost spuse la „supărare”.

„Nu există o gaură. (…) Vineri, din câte ştiu, va fi adoptată rectificarea bugetară şi nu vor exista niciun fel de problem la plata salariilor, pensiilor sau altor drepturi către cetăţenii români”, a mai precizat Dan Vîlceanu, relatează news.ro.

Pensiile și salariile vor crește din 1 ianuarie 2022

De asemenea, Vîlceanu a mai precizat că în scurt timp va apărea și execuția bugetară, situația economică din România fiind una „bună”. „Vreau să vă spun că în scurt timp va apărea şi execuţia bugetară la 10 luni şi o să vedeţi o situaţie economică bună a României, cu încasări bune, cu cheltuieli ţinute în frâu”, a mai precizat liberalul.

Ministrul interimar al Muncii Raluca Turcan l-a acuzat pe Florin Cîțu că spune doar minciuni și i-a cerut să-și depună demisia din funcția de președintele PNL cu toată echipa de negociere. „E puţin spus că s-a negociat în genunchi”, a spus Raluca Turcan.

Mai mult, ea e de părere că premierul demis Florin Cîțu joacă „poker cu banii de pensii”, iar din 26 noiembrie nu vor mai exista bani pentru plata alocațiilor și pensiilor. „De vineri (26 nov) nu mai sunt bani de pensii şi de alocaţii pt că i-ai luat la rectificare doar ca să dai tu bine la cifre în postările de pe Facebook”, i-a transmis Turcan lui Cîţu.

Ca și replică, președintele Partidului Național Liberal (PNL) Florin Cîțu a declarat că Raluca Turcan trebuie să-și asume dacă nu mai sunt fonduri. „Raluca Turcan, dacă avea ceva de spus, putea să vină la ședința BPN să spună, nu în presă. Este ministrul Muncii. Să-și asume dacă nu mai sunt fonduri”, a susținut Florin Cîțu.

Reamintim că miercuri, 24 noiembrie, miniștrii propuși să facă parte din Guvernul Ciucă sunt audiați în comisiile parlamentare de specialitate. Joi, 25 noiembrie, urmează să aibă loc votul de învestire a Cabinetului Ciucă.

Codrin Ștefănescu, avertisment pentru români: „Pensia voastră nu va crește!”

Articolul precedentRaport: 40% dintre oamenii de pe planetă sunt supraponderali
Articolul următor„Caracatiță politico-mafiotă” la Ministerul Transporturilor. Un secretar de stat, acuzat că se folosește de funcție pentru a prospera în afaceri
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.