C.O. T.A. R spune că există o „caractiță politico-mafiotă” în cadrul Ministerului Transporturilor. Operatorii de transport autorizați sunt extrem de nemulțumiți că Sandor Gabor, secretar de stat, coordonează în continuare Autoritatea Rutieră Română(ARR), Registrul Auto Român(RAR), Inspectoratul de Stat pentru ontrolul în Transportul Rutier (ISCTR), deși un raport de control arată indicii că a săvârșit fapte penale.

„Documentul respectiv, care ulterior i-a fost înaintat ministrului interimar Dan Vîlceanu, arată că în urma acţiunii de control „au fost constatate indicii cu privire la săvârşirea de către persoanele responsabile, nominalizate în cadrul raportului, a unor posibile fapte de natură penală, prevăzute de Codul penal, fapt pentru care Raportul de control va fi transmis, imediat după aprobarea acestuia de către conducerea ministerului, organelor de cercetare penală, în vederea efectuării cercetărilor care se impun, potrivit competenţelor”, au explicat oficialii C.O.T.A. R

„Caracatiță politico-mafiotă” la Ministerul Transporturilor. Secretarul de stat Sandor Gabor, acuzat de C.O. T. A. R că s-a folosit de funcție în scop personal

Conform Raportului, secretarul de stat Sandor Gabor a transmis baza de date de la Autoritatea Rutieră Română pe adresa sa personală de email.

Din acest motiv, Corpul de Control a cerut sesizarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti şi a Agenţiei Naţionale pentru Integritate, instituţii care ar fi trebuit să verifice şi modul în care directorul general al ARR, Mihai Alecu, a dispus casarea şi transmiterea cu titlu gratuit a unor automobile din cadrul Autorităţii, precum şi încheierea unui contract cu o firmă care nu se afla în catalogul SEAP/SICAP la data consultării acestuia de către funcţionarii instituţiei publice.

Sandor Gabor, acuzat că a organizat licitații în mod nelegal. Kovesi, chemată să facă „lumină” în acest caz

Sandor Gabor(foto) este acuzat că a organizat fără drept licitații și a donat mașini la una dintre primăriile conduse chiar de tatăl directorului ARR.

 „ARR a întocmit procesele-verbale de predare a maşinilor, care au ajuns în teritoriu astfel: una la Primăria Odobești, unde primar este nimeni altul decât Alecu Nicolae, tatăl Directorului General al ARR; una la Primăria Produleşti – judeţul Dâmboviţa, unde primar este bun prieten al familiei Alecu, secretar General al PSD Dâmbovița pe vremea când și Nicolae Alecu era membru PSD ”, ne-au menționat liderii taximetriștilor din țară.

Presiuni asupra jurnaliștilor care vor să prezinte cazul

Oficialii C.O. T.A.R ne-au menționat că se dorește „închiderea cazului”, inclusiv prin presiuni asupra jurnaliștilor care vor să prezinte această situație.

Constatăm că s-a ajuns foarte departe cu mafia din acest minister. Din reacțiile celor care apar ca fiind vinovați, în urma verificărilor făcute de Corpul de Control al Ministerului Transporturilor, precum și din reorganizarea și rotirea cadrelor în aceleași structuri, după publicarea Raportului Corpului de Control, reiese că pe cei incriminați, cu dovezi concludente, nici măcar nu-i interesează faptul că noi toți am aflat despre ilegalitățile pe care le comit.

Faptul că nu-i interesează consecințele arată că au susținere politică atât de puternică, încât au înțeles cu toții că sunt mai presus de lege. Iar lipsa de intervenție a instituțiilor abilitate pentru a face curățenie în acest cuib de viespi din Ministerul Transporturilor arată că în România nu mai contează nicio lege, atunci când oamenii partidelor de la guvernare fac afaceri cu banii și cu bazele de date ale statului. Dacă situația aceasta va continua, vom înainta o plângere către Parchetul European”, a declarat Vasile Ștefănescu, președintele COTAR.

Sándor Gábor este licențiat ca inginer de autovehicule rutiere al Institutului Politehnic București – Facultatea Transporturi. Deține diplomă de master în managamentul securității, sănătății și al relațiilor de muncă, obținută la Universitatea ”Lucian Blaga” din Sibiu.

Este un apropiat al liderului UDMR, Kelemen Hunor. Până la postarea acestei informații, nu a putut fi contactat, dar Ziarul de Investigații va reveni cu un punct de vedere al acestui secretar de stat.

Articolul precedentDan Vîlceanu: „Nu există nicio gaură în buget”
Articolul următorProtest Declic în fața Parlamentului
Pasionată de cuvinte, inspirată de oameni liberi în gândire. Pun întrebări incomode și detest ideile „împrumutate”