Sursa foto: G4media.ro

Miercuri, 24 noiembrie, mai mulți membri ai comunității Declic au protestat în fața Palatului Parlamentului, față de noul guvern PNL-PSD-UDMR. Aceștia au purtat măști cu fețele lui Florin Cîțu, Marcel Ciolacu și Klaus Iohannis. Ei simulau „lupta pentru ciolan din ultimiele luni”.

Declic a transmis un mesaj clar celor din Parlament: „Nu giraţi lupta pe ciolan: nu votaţi premier PNL-PSD-UDMR!”, au scris pe pagina de Facebook membrii Declic.

Cu „ciolanul” în fața Palatului Parlamentului

Denisa Soare, reprezentant Declic, a precizat că votul de încredere pentru un guvern format din PNL-PSD-UDMR reprezintă o trădare față de poporul român. „Dacă parlamentarii vor vota un premier PNL-PSD-UDMR, este ca şi cum ar călca în picioare votul pe care noi, cetăţenii, l-am dat la alegerile parlamentare”, a declarat reprezentantul Declic, Denisa Soare, relatează g4media.ro.

Nu este prima dată când comunitatea Declic a afișat un ciolan în fața politicienilor. La Congresul PNL, mai mulți membri Declic au adus cu ei un ciolan de mari dimensiuni, cu mesajul „Când terminați lupta pe ciolan, desființați Secția Specială”. Mai mult, delegații liberali au putut auzi și scandările membrilor Declic: „Guvernează de un an, doar cu gândul la ciolan”.

Ciolanul adus de Comunitatea Declic a fost amplasat chiar la intrarea principală la congres, astfel că a putut fi văzut chiar și de președintele României, Klaus Iohannis, dar și de către ceilalți lideri ai PNL, Ludovic Orban, și premierul Florin Cîțu.

Joi, 25 noiembrie, Guvernul Ciucă va intra în Parlament pentru votul de încredere

Din cauza pandemiei de COVID-19, românii nu au mai ieșit în stradă pentru a protesta împotriva deciziilor pe care politicienii le-au luat în ultimele luni. Președintele „Inițiativa România”, Diana Voicu, a precizat că 26 de organizații civice și 50 de personalități culturale și universitare au semnat un manifest legat de situația politică actuală. „Suntem cu ochii pe politicieni și că le cerem aceleași lucruri pentru care s-a ieșit în stradă. Justiție, transparență. Fără oameni cu dosare penale în guvern”, a precizat Diana Voicu, relatează hotnews.ro.

Comunitatea Declic are până în prezent peste 900 de mii de membri care trăiesc în România sau în diaspora. Activitatea comunității este finanțată prin donațiile individuale ale membrilor Declic și prin fonduri nerambursabile de la diferite organizații și fundații.

Protest Declic: ”PNL trebuie să termine cu ciolaniada și cu lupta pentru putere”

Articolul precedent„Caracatiță politico-mafiotă” la Ministerul Transporturilor. Un secretar de stat, acuzat că se folosește de funcție pentru a prospera în afaceri
Articolul următorIohannis, absent de la ședința solemnă din Parlament
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.