Foto: preluare ȘtiriDiaspora

În timp ce noua coaliție este pe cale să formeze un guvern și sunt prezentate măsurile care vor fi luate, sub forma unor eterne promisiuni, Codrin Ștefănescu ține să avertizeze că adevărul este altul, cel puțin în ceea ce privește majorarea pensiilor.

Cândva alături de social democrați în calitate de secretar geenral al PSD, atunci când partidul era condus de Liviu Dragnea, Codrin Ștefănescu nu scapă acum niciun moment pentru a contracara promisiunile sau declarațiile foștilor colegi.

Și, din ce scrie acesta pe Facebook, măsuri concrete și sustenabile puteau fi duse la îndeplinire doar în vremea în care Liviu Dragnea mai însemna ceva în politică. Iar criza care se adâncește are, din punctul de vedere al acestuia, un punct „zero”: acela în care Dragnea a fost dat uitării, iar voturile românilor au mers către „haștag rezist”.

În acest context, Codrin Ștefănescu avertizează că lucrurile nu pot fi schimbate în bine la acest moment, ci lasă să se înțeleagă că se poate face ceva abia după alegeri. Și, chiar dacă nu spune concret, soluția pe care o vede, unica, este aceea ca Alianța Pentru Patrie să preia puterea.

Dragi, pensionari! Pensia voastră nu va crește! Vă păcălesc ăștia cu un tupeu maxim!”, este avertismentul de la miezul nopții postat de Codrin Ștefănescu pe Facebook, unde atașează, sugestiv, un grafic privind punctul de pensie, despre care arată că „era valabil doar cu Dragnea la putere”.

Însă acum, pe moment, nu se poate face nimic:

Dar voi nu ați vrut! Că v-au promis trădătorii ăștia că fără Dragnea o să vă fie mai bine! Că va curge lapte și miere la toate robinetele din casă, dar v-au oprit și apa caldă!

Și e rău de tot, dragi pensionari! Că nu sunt bani nici de facturi la gaze și energie, nici pentru medicamente! Nici pentru pâine, ouă, unt și lapte, de carne nu mai vorbim! Pentru că fie nu ați ieșit la vot, fie ați votat haștag rezist că așa v-au spus unii și alții!

Și nu ne întrebați pe noi ce e de făcut, că nu suntem încă la guvernare! Vă înțeleg, că după o viață de trudă meritați tot, dar lor nu le pasă! Nu le pasă! Iar voi ați ales exact cum v-au păcălit!

Mai durează 2 ani și jumătate până vom schimba ceva! Și data viitoare, aveți mare grijă ce votați! Suntem ultima șansă! Vă iubim!”.

Articolul precedentMăsurile Ministerului Familiei pentru stimularea natalității din România: granturi, vouchere, creșe și credite pentru „mașini de familie”
Articolul următorDan Tudorache, printre cei amenințați dacă votează certificatul verde