Foto: Radio Eco Natura
Foto: Radio Eco Natura

Un raport anual, intitulat Global Nutrition Report (GNR), consemnează că, în prezent, 48% dintre oameni mănâncă ori prea mult, ori prea puţin.

În acelaşi timp, jumătate din populaţie suferă de malnutriţie.

Potrivit Digi24, în ritmul actual, lumea nu va reuşi să îndeplinească opt dintre cele nouă obiective stabilite de OMS pentru 2025 în materie de nutriţie, notează organizaţiile.

Este vorba în special de a reduce emacierea copiilor (atunci când sunt prea slabi raportat la înălţime) şi întârzierile de creştere (atunci când copiii sunt prea scunzi pentru vârsta lor), precum şi obezitatea în rândul adulţilor.

Raport aproape 150 de milioane de copii sub cinci ani suferă de întârzieri de creştere, peste 45 de milioane sunt emaciaţi şi alţi aproape 40 de milioane sunt supraponderali

În plus, peste 40% dintre bărbaţii şi femeile lumii, adică circa 2,2 miliarde de oameni, sunt supraponderali sau obezi, conform datelor din raport.

Decesele evitabile survenite ca urmare unei alimentaţii inadecvate au crescut cu 15% din 2010”, reprezentând, în acest moment “un sfert din totalul deceselor în rândul adulţilor”, a transmis preşedinta grupului de experţi independenţi ai GNR, Renata Micha.

Potrivit raportului GNR, oamenii nu consumă cantităţile recomandate de alimente benefice pentru sănătate cum sunt fructele şi legumele.

Şi, după cum era de aşteptat, consumul de astfel de alimente este cel mai scăzut în ţările cu venituri mici, mai arată sursa citată.

Ţările cele mai dezvoltate consumă cele mai nocive alimente

La polul opus, în ţările cu venituri mai mari se consumă în cea mai mare măsură alimente cu efecte nocive asupra sănătăţii. Aceste alimente sunt carnea roşie, produsele lactate şi băuturile îndulcite.

De asemenea, specialiştii explică faptul că, în aceste ţări, se înregistrează şi cel mai mare număr de persoane supraponderale.

Articolul precedentSupercom a dat-o din nou în bară. 1000 de contracte sunt încheiate ilegal
Articolul următorDan Vîlceanu: „Nu există nicio gaură în buget”
Jurnalist full-time / Pesimist part-time