Captură video Reuters
Captură video Reuters

Serghei Şoigu, ministrul rus al Apărării, a avut o convorbire telefonică cu omologul său francez, transmite agenția Reuters.

În cadrul discuțiilor avute ieri, 23 octombrie, Serghei Şoigu a precizat că situaţia din Ucraina se deteriorează rapid şi tinde spre o ”escaladare necontrolată”.

Ministrul rus al Apărării a făcut acuzații la adresa Ucrainei, dar a nu a oferit informaţii suplimentare cu privire la declaraţia sa

Pe durata convorbirii telefonice cu ministrul francez al Apărării, Sebastien Lecornu, publicată de presa din Rusia, ministrul rus a declarat că Moscova este îngrijorată că Ucraina ar putea folosi o ”bombă murdară” în conflict.

Cu toate acestea, Serghei Şoigu nu a oferit dovezi care să susţină sugestia că Ucraina ar putea folosi o astfel de armă, notează agenția de presă.

Ei au discutat despre situaţia din Ucraina, care se deteriorează rapid”, a anunțat Ministerul Apărării, care a adăugat: ”Aceasta tinde spre o nouă escaladare necontrolată”.

O aşa-numită bombă murdară foloseşte explozibili convenţionali îmbibaţi cu material radioactiv

Arma radiologică (cunoscută și sub numele de „Bomba murdară”, din eng. „Dirty bomb”) este o armă de distrugere în masă cu rol de dispersie radiologică.

Aceasta combină materialul radioactiv cu explozivi convenționali, în scopul contaminării radioactive în aria de dispersie a agentului exploziv convențional.

Astfel de dispozitive – deși construite – nu au fost utilizate până în prezent, dar sunt considerate ca surse potențiale de contaminare radioactivă în contextul proliferării terorismului.

Articolul precedentPonta reacționează după demisia lui Dîncu: ”Ne ducem mereu din rău în mai rău”
Articolul următorFostul președinte al CJ Brașov, un fost senator și un primar, trimiși în judecată pentru fapte de corupție
Jurnalist full-time / Pesimist part-time