Sursă foto: Facebook/Ministerul Culturii din România
Sursă foto: Facebook/Ministerul Culturii din România

Ieri, 23 octombrie, a avut loc deschiderea oficială a celei de-a 65-a ediții a Târgului de Carte de la Belgrad.

În cadrul acestei ediții, România este invitată de onoare.

Potrivit comunicatului publicat în cursul zilei de ieri, ministrul Culturii, Lucian N. Romașcanu a participat la evenimentul de deschidere a standului României, în prezența Excelenței Sale doamna Silvia Davidoiu, Ambasador al României în Republica Serbia și a domnului Liviu Jicman, președintele Institutului Cultural Român.

Anul acesta, între 23 – 30 octombrie, România, prin Ministerul Culturii, este țară invitată de onoare la Târgul Internațional de Carte de la Belgrad

Ministerul Culturii a pregătit, între 23 si 30 octombrie, pentru publicul sârb, unul dintre cele mai ample programe de evenimente din ultimii ani.

Astăzi, 24 octombrie, în Sala festivă a Academiei Sârbe de Științe și Arte din Belgrad, va avea loc întâlnirea omagială, Prietenul meu, Nichita, dedicată lui Nichita Stănescu. Cu acest prilej va fi lansată reeditarea volumului Belgradul în 5 prieteni, apărută la editura Tracus Arte.

Parteneri:

Institutul Cultural Român, Ambasada României în Republica Serbia, Traduki, Uniunea Scriitorilor din Serbia, Biblioteca Națională a Serbiei, Uniunea Scriitorilor din România, Muzeul Național al Literaturii din România, Asociația Editorilor din România, Catedra de limba și literatura română, Departamentul de Romanistică, Facultatea de Filologie și Universitatea din Belgrad.

Articolul precedentA fost deschisă Ferma Animalelor din Sibiu, un proiect destinat copiilor  
Articolul următorPonta reacționează după demisia lui Dîncu: ”Ne ducem mereu din rău în mai rău”
Jurnalist full-time / Pesimist part-time