Foto: Festivalul Internațional de Carte Transilvania/Facebook
Foto: Festivalul Internațional de Carte Transilvania/Facebook

Într-un text distribuit pe contul de socializare, Emil Boc a precizat că Festivalul Internațional de Carte Transilvania (FICT) a revenit în Piața Unirii din Cluj-Napoca.

Evenimentul se va desfășura pe o durată de 4 zile.

Evenimentul se desfășoară  în perioada 15-18 septembrie și are ca mesaj ”Promovăm România prin lectură!”

Potrivit edilului, în cadrul celei de-a 8-a ediții, au loc lansări de carte, colocvii și conferințe cu invitați speciali din țări precum Norvegia, Elveția, Polonia, Franța.

Printre autorii confirmați până în acest moment se numără: Lars Saabye Christensen, Thomas Enger, Andreas Saurer, Patrick Deville.

Emil Boc: ”Singurul exces care nu este dăunător: excesul de lectură!”

Clujul – casa cărții! Festivalul Internațional de Carte a început azi! Vă invităm la lectură. Singurul exces care nu este dăunător: excesul de lectură!”, a transmis primarul Clujului, prin intermediul unui text postat pe contul de Facebook.

FICT este un festival de anvergură internațională cu caracter educativ, științific, cultural și social care susține cultura română. În fiecare an sunt prezente cele mai importante edituri naționale și au loc peste 100 de lansări de carte.

De asemenea, edilul a precizat că municipalitatea clujeană sprijină evenimentul cu o alocare financiară de 200.000 lei în 2022.

FICT are un caracter educativ, științific, cultural și social, având scopul promovării cercetării științifice, a culturii române, a spiritului civic, susținerii publicațiilor științifice de specialitate, a materialelor de popularizare, organizării de manifestări științifice și expoziționale, cointeresării opiniei publice în activitatea de ocrotire a patrimoniului transilvănean și național.

Articolul precedentScandal pe Planul Urbanistic General din Popeşti Leordeni. Vor fi construcţii în zona de protecţie sanitară a gropii de gunoi de la Glina. Vego Concept Engineering SRL permite prin noul PUG chiar și betonarea spațiilor verzi
Articolul următorPonta: ”Oamenilor le va fi din ce în ce mai greu”
Jurnalist full-time / Pesimist part-time