Sursă foto: Facebook/Mai Mult Verde
Sursă foto: Facebook/Mai Mult Verde

Începe programul River Cleanup Collective: timp de 7 zile, apele fluviului vor fi curățate de plastic.

Asociația ”Mai Mult Verde”, prin programul ”Cu apele curate”, continuă seria acțiunilor de protejare a apelor cu un eveniment organizat pe 6 septembrie, la Cernavodă.

Evenimentul este menit să atragă atenția atât asupra problemei, cât și asupra soluțiilor potrivite pentru a păstra apele curate.

Programul acțiunii:

11:15 – Întâlnire la fântâna arteziană

11:30 – Plecare din Cernavodă

12:15 – Vizită Muzeul Topalu

13:30 – 15:30 – Ecologizare Topalu

16:00 – 18:00 – Prânz comunitar cu participanții din Cernavodă și Topalu

Potrivit comunicatului, punctul de întâlnire va fi în fața fântânilor arteziene.

Alătură-te acțiunilor noastre de protejare a apelor pe care le organizăm în perioada 1-7 septembrie în localitatea din care faci parte – Baziaș și Orșova (1 septembrie), Turnu Măgurele (2 septembrie), Giurgiu (3 septembrie), Oltenița (4 septembrie), Călărași (5 septembrie), Cernavodă (6 septembrie), Brăila și Galați (7 septembrie)”, au transmis reprezentanții.

Lansat de grupul Schwarz, River Cleanup Collective este un program de colectare a plasticului din Dunăre, ce are loc simultan în țările riverane Dunării unde grupul este prezent

În România, atât Kaufland România, cât și Lidl România vor avea acțiuni de colectare a plasticului de pe malurile Dunării.

Cu ocazia acestui program, Lidl România lansează România Limpede și își continuă angajamentul de a implementa programe pe termen lung pentru protejarea mediului.

Articolul precedentMarcel Ciolacu a ajuns la o concluzie: „Se impune până la sfârșitul anului să fie o remaniere în Guvern”
Articolul următorUn grup de copii a vizitat Baza 71 Aeriană ”General Emanoil Ionescu”
Jurnalist full-time / Pesimist part-time