Seceta
Seceta. Sursa foto : eferrit.com

Seceta din Europa „pare să fie cea mai gravă înregistrată în ultimii cel puţin 500 de ani”, a anunțat Comisia Europeană (CE). Regiunile în care condiţiile meteorologice se agravează cel mai mult sunt cele care au fost deja afectate de secetă în primăvara acestui an, cum ar fi de exemplu nordul Italiei, sud-estul Franţei şi anumite regiuni din Ungaria şi România potrivit g4media.ro/

Aproape jumătate din Europa este ameninţată de secetă, a comunicat Centrul Comun de Cercetare (JRC) din cadrul CE

Potrivit raportului, până în data de 10 august, pe 47% din suprafața Europei s-a înregistrat un nivel de alertă pentru secetă, 17% dintre regiunile monitorizate fiind sub incidenţa unei alerte de nivel maximal.

„Desigur, aceasta este doar o primă evaluare şi trebuie să o confirmăm prin datele finale de la sfârşitul acestui an”, a declarat un purtător de cuvânt al Comisiei Europene, Johannes Bahrke.

Precipitaţiile scăzute şi o serie de valuri de căldură s-au înregistrat începând din luna mai, afectând debitele râurilor şi nivelurile apei în Europa.

Volumele reduse de apă au afectat și sectorul energetic, în privință producţiei hidrocentralelor, dar și a sistemelor de răcire a centralelor electrice

Randamentele culturilor agricole de vară au fost afectate de secetă , cele de porumb, soia şi floarea soarelui fiind cele mai afectate.
„Umezeala din sol şi stresul vegetaţiei sunt sever afectate”, precizează raportul, care nominalizează peste 12 ţări în care pericolul producerii secetei a crescut, inclusiv Germania, Franţa şi Regatul Unit. „În restul Europei, deja afectat de secetă, se menţin condiţii stabile de secetă severă”, au subliniat autorii cercetării.

Cel mai sărat lac din România, afectat de secetă

Articolul precedentUSR depune o nouă moțiune împotriva ministrului Energiei
Articolul următorPreţurile biletelor de avion vor crește anul viitor cu 30-40%