TAROM

Românii vor trebui să plătească mai mult pentru un bilet de avion, companiile aeriene urmând să le majoreze după scumpirea carburanţilor şi energiei electrice. Directorul Aeroportului Internațional Avram Iancu din Cluj, David Ciceo, a declarat că preţurile vor fi majorate cu 30 – 40% comparativ cu cele practicate în 2019.

Prețul biletelor, mai mare cu sume cuprinse între 5 și 10 euro

Potrivit acestuia, acest lucru ar însemna o majorare cuprinsa intre 5 și 10 euro, care nu va afecta traficul aerian. Concediile de anul viitor vor fi mult mai scumpe, în urma creșterii preţurilor biletelor de avion, potrivit romaniatv.net.

„Vor creşte în continuare, în prima parte a anului viitor vor fi cu 30-40% mai scumpe faţă de 2019. Sunt multe motive: combustibil, materiale, creşte preţul forţei de muncă, dar nu considerăm că va fi o scădere a traficului, datorită creşterii preţului, pentru că transportul aerian a devenit o necesitate. S-ar putea să fie la 5-10 euro, pentru că este şi o strategie de marketing”, a declarat David Ciceo, directorul Aeroportului Internațional Avram Iancu din Cluj.

Până anul viitor, când vor crește prețurile biletelor de avion, românii ar putea fi afectați de greva declanșată de către sindicaliștii de la Tarom, care au anunțat că negocierile purtate cu conducerea companiei au eșuat.

Sindicaliştii susţin că greva se va declanşa cel mai probabil de săptămâna viitoare. „În fiecare zi putem să avem grevă. Grevă de avertisment, urmând ca ulterior să fie grevă generală, astfel încât întreaga activitate TAROM să fie blocată”, a precizat avocatul sindicatului. Reprezentanţii companiei reiterează că TAROM înregistrează pierderi de mai bine de 13 ani, situaţia financiară a companiei fiind deteriorată semnificativ în ultimii ani.

Un avion cargo s-a prăbușit în Grecia. Toți cei prezenți la bord au murit

Articolul precedentAproape jumătate din Europa este ameninţată de secetă
Articolul următorMarcel Ciolacu a ajuns la o concluzie: „Se impune până la sfârșitul anului să fie o remaniere în Guvern”