Alexandru Rafila: „Noi am avut cea mai mare mortalitate după cel de-al Doilea Război Mondial în lunile octombrie şi noiembrie”

Deputatul social democrat consideră că principalii vinovați pentru această consecință sunt liberalii, cei care au pus alegerile mai presus decât îmbolnăvirile, în 2020

Alexandru Rafila (captură video)

Deputatul social democrat, Alexandru Rafila, a declarat că anul trecut, România ar fi avut cea mai mare mortalitate înregistrată de după cel Doilea Război Mondial, mai ales în perioada în care „au avut loc alegerile la începutul lunii decembrie, iar numărul de decese după data de 1 ianuarie să ştiţi că a fost destul de important”, a punctat medicul.

Alexandru Rafila: „Din totalul de 34.000 de decese înregistrate în România datorită acestei boli, 16.400 au fost înregistrate după data de 1 ianuarie”

În opinia lui Rafila, evoluţia pandemiei, consecinţele asupra sănătăţii populaţiei şi asupra mortalităţii din România ar fi cauzate, de cele mai multe ori, de „abordărilor politice şi politicianiste în ceea ce priveşte această pandemie”, a afirmat Alexandru Rafila, luni seară, la B1.

De ce nu există o politică de frânare, dacă vreţi, a creşterii, ci, dimpotrivă, o paralizie, dacă vreţi, decizională în această perioadă, mi-e foarte greu să înţeleg. De fapt, înţeleg. Sunt mizele politice, de popularitate, dar nu cred că sunt elemente serioase.

Alexandru Rafila

Mai mult, medicul se declară sceptic în legătură cu viitorul campaniei de vaccinare: „Am o mare, mare nelămurire: de ce treimea aceea din populaţie care nu era decisă nu s-a vaccinat. Ăsta cred că este, de fapt, eşecul major: să nu reuşeşti să convingi oameni care aveau nevoie de informaţii, de încredere, să transmiţi acest lucru, este total inexplicabil”, a încheiat medicul Alexandru Rafila.

Citește și: Deputatul Ghiță: „Guvernul este nu doar penal, puşcăriaş, evazionist, puţin alcoolic şi, până la proba contrarie …chiar afumat de-a binelea”

Articolul precedentUn fost şef al Școlii de Poliție Câmpina ar fi recunoscut că a plătit mită pentru o funcție pentru fiului său
Articolul următorMircea Geoană l-a criticat dur pe Vladimir Putin
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.