Sursa: Facebook

Actual deputat PSD de Ilfov, fostul luptător de kickboxing din România la categoria super grea Daniel Ghiță pare că se descurcă de minune să se exprime în scris.

Dacă în primăvară a făcut praf limba română într-o interpelare susținută în Camera Deputaților, fiindu-i greu să își adune cuvintele de pe foaie și să le pronunțe, astăzi a transmis câteva gânduri prin intermediul unui comunicat de presă puțin mai elaborat și cât de cât coerent.

Comunicatul acestuia conține o serie de acuzații la adresa membrilor din Guvern, plecând firește de la dosarul lui Florin Cîțu și continuând cu afirmații despre anumite probleme penale care l-ar urmări pe actualul ministru de Finanțe. Totodată, în colimator este luat și liderul USR PLUS Dan Barna, despre care Ghiță spune că ar avea probleme „sulfuroase”.

Concluzia lui Daniel Ghiță pare a fi aceea că membrii coaliției de guvernare nu sunt fideli sintagmei „fără penali în funcții publice”, iar soluția pe care deputatul PSD o vede este una singură: moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Cîțu.

Guvernul penal Cîţu trebuie trimis acasă până nu începe să-şi numească miniştrii direct din puşcărie
La ce apetit pentru penali a dezvoltat Guvernul condus de puşcăriaşul Florin Cîţu, cu vicepremierul Dan Barna pe locul doi în linie penală pentru fonduri europene sulfuroase şi neelucidate încă, există temerea că următoarea garnitură de miniştri pe care premierul Cîţu o va invita în Guvern va fi adusă direct din puşcărie.

Ultimul ministru agreat de Cîţu şi uns de Iohannis şef peste finanţe, Dan Vîlceanu, a scăpat ca prin urechile acului, întâmplător sau nu, de un dosar de evaziune fiscală, dar familia lui a rămas agăţată pe acolo, prin meandrele penalului, conform definiţiilor şi etichetelor lansate de USR când era în opoziţie.

Aşadar, conform normelor de etică promovate cu atâta sârg de dreapta, Guvernul PNL – USR PLUS este nu doar penal, puşcăriaş, evazionist, puţin alcoolic şi, până la proba contrarie pe care Cîţu încă nu a produs-o, chiar afumat de-a binelea, dar, în plus, acelaşi Guvern nu îşi asumă nicio responsabilitate pentru faptele miniştrilor sau ale premierului, iar preşedintele Iohannis nu vede niciun stat de drept strâmbându-se sub povara acestor obstacole penale!

Ca urmare, anunţata moţiune de cenzură trebuie să oprească acest Guvern înainte ca graniţele sale morale şi penale, foarte laxe, să se întindă atât de mult încât să-şi instaleze miniştrii aduşi direct din puşcărie, pe motiv că nişte greşeli ale tinereţii cam târzii, cum ar fi alcoolul, poate drogurile şi sigur ţepele date băncilor, cum au fost ”erorile” lui Cîţu, nu pot opri bravul PNL şi imaculatul USR să guverneze competent, transparent şi eficient, aşa cum ne-au obişnuit deja.

Cât despre statul de drept şi fără penali în funcţii publice, PNL, USR PLUS şi Cotroceniul însuşi trebuie că au ars între timp orice dovezi infame ale acestor promisiuni deşarte în care nu au crezut niciodată”, se arată în comunicatul care îi este atribuit lui Daniel Ghiță.

Articolul precedentSocial democrații din Sectorul 1 o cheamă „din concediu” pe Clotilde Armand
Articolul următorRomânia politizată. Cum evită Ministerul Educației să spună pe ce criterii numește inspectorii școlari generali